کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست که عنوان انگلیسی آن « Every Street Is Paved with GOLD» است، یکی از کتاب‌های طلایی در حوزه کارآفرینی، موفقیت و کسب و کار است. نویسنده این کتاب کیم وو چونگ نام دارد. وی موسس و بنیانگذار برند Daewoo یا دوو است که در زمینه خودرو و محصولات خانگی فعالیت دارد و یکی از برندهای جاودانه و بی‌نظیر در این صنعت به حساب می‌آید. این شرکت زمانی یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های صنعتی جهان با 20 شرکت زیرمجموعه(از خودرو تا صنعت ساختمان، ساخت کشتی و غیره) بود.

کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست یکی از بهترین کتاب‌هایی که به ما نشان می‌دهد همیشه امکان رشد و پیشرفت از نظر مالی وجود دارد. اگر بخواهیم عنوان این کتاب را با هم تفسیر کنیم باید بگوییم که نویسنده می‌خواهد به ما بگوید که کف همه خیابان‌های جهان طلا یا پول ریخته است و این پول‌ها و طلاها یک شخصیت هنرمند، دانا و توانا را می‌خواهد که آن‌ها را جمع و از آن خود کند.

بنابراین محدودیت مالی در هیچ کجای جهان پذیرفته نیست. کیم وو چونگ، نویسنده کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست از مخاطب خود می‌خواهد که هر کجای جهان که زندگی می‌کند نباید تسلیم شرایط شود و از موفقیت مالی چشم‌پوشی کند بلکه باید با تلاش و کوشش یک فرصت برای رسیدن به پیروزی و موفقیت مالی برای خودش فراهم کند. قرار است در این کتاب با رازهای موفقیت یک کارآفرین کره‌ای آشنا شوید.

در ادامه این مقاله تصمیم داریم به خلاصه کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست بپردازیم و نکات مهم و برجسته‌ای که در این کتاب وجود دارد را با هم مرور و بررسی کنیم. در صورتی که تمایل دارید با این کتاب بی‌نظیر و مفاهیم آن آشنا شوید تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

 

آشنایی با کیم وو چونگ، نویسنده کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست

 

پیش از آن‌که بخواهیم به خلاصه کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست بپردازیم، بد نیست که با نویسنده آن و موفقیت‌هایی که در زندگی تجربه کرده است آشنا شویم:

وی در 19 دسامبر سال 1936 در کره جنوبی به دنیا آمد. وی در رشته کارشناسی اقتصاد فارغ‌التحصیل شد و سپس پس از تلاش‌های فراوان توانست برند دوو را تأسیس کند که یکی از بهترین برندها در حوزه خودرو و لوازم خانگی است. گفتنی است که گیم وو چونگ در دوران جنگ ایران و عراق هم مسئولیت ساخت خط راه آهن در کشور ما را بر عهده داشته است.

کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست تنها کتاب است که نوشته و روانه بازار کرده است. او در این کتاب به رازهای موفقیت خودش می‌پردازد و می‌گوید که هیچ گاه فقر و محدودیت مالی قابل توجیه نیست. وی به کشورهای زیادی سفر کرده و در نقاط مختلفی از جهان فعالیت اقتصدی داشته و هر جا که رفته این صحبت به او اثبات شده است که واقعاً سنگ فرش هر خیابان جهان از طلا است. کافی است شخصی تلاش کند و این طلاها را از روی زمین جمع کند.

وی از ابتدا کارآفرین نبود بلکه مثل خیلی افراد دیگر از کارمندی در یک شرکت صنعتی شروع کرد اما به سرعت توانست تا پست‌های مدیریتی پیش‌برود. بعد از آن‌که متوجه شد توانایی مدیریت یک مجموعه را دارد، به همراه پنج شریک دیگر، شرکت دوو را تاسیس کرد. دوو هم مثل خود کیم وو چونگ خیلی سریع پله‌های ترقی را طی کرد. با افزایش دارایی آقای چونگ، او کسب و کار خود را گسترش داد. آقای چونگ شرکت‌های ورشکسته را می‌خرید و در طی چند سال دوباره به سوددهی می‌رساند و به مجموعه‌ دوو اضافه می‌کرد.

او معتقد بود که علت شکست بیشتر کسب و کارها در سوء مدیریت آن‌ها است. این کار آقای چونگ تا حدی پیش رفت که دولت از او خواست شرکت کشتی‌سازی نیمه‌ساز و ورشکسته‌ای را بخرد و از بحران نجات دهد. او حتی این خرید اجباری را تبدیل به فرصت کرد و چند سال بعد این شرکت هم به سوددهی رسید و کشتی‌سازی دوو هم به مجموعه شرکت‌ها اضافه شد.

دوو در سال 1991 تا درآمد سالی 25 میلیارد دلار پیش رفت و بعد از هیوندای، دومین شرکت کره جنوبی و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان شد. بخشی از پیشرفت اقتصادی کره مدیون کیم وو چونگ است. معروف است که قبل از آنکه کره با کشوری ارتباط برقرار کند، دوو در آن کشور کار می‌کند. او در بیان دلیل موفقیت خود می‌گوید:

روزی به شوخی گفتم همه‌ی خیابان‌ها از طلا پوشیده شده‌اند، من فقط آن‌ها را برمی‌دارم.

وی در نهایت پس از موفقیت‌ها و شکست‌های بسیار در 9 دسامبر سال 2019 در 82 سالگی چشم از جهان فرو بست ولی یاد و خاطره او به عنوان یکی از افتخارات کشور کره جنوبی همیشه زنده خواهد ماند.

 

نکات و خلاصه کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست

 

هدف کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست این است که به جوانان انگیزه بدهد و به آن‌ها بگوید که هر جای جهان و با هر شرایطی که باشید می‌توانید ثروتی رویایی خودتان را به دست بیاورید. کیم وو چونگ می‌گوید:

من از نقاشی یا موسیقی اطلاعی ندارم. تصور می‌کنم این نوعی عدم تعادل است ولی تمام توجه من به کسب و کار است. به هر کجا که می‌روم فوری درمی‌یابم که پول در کجا باید به دست بیاید.

تاریخ نگارش کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست بهار 1989 میلادی (1367 شمسی) ثبت شده است و یک کتاب مدیریتی و انگیزشی به حساب می‌آید. این کتاب از چهار بخش اصلی و 52 فصل مجزا و کوتاه تشکیل شده است. چهار بخش اصلی این کتاب عبارت است از:

رویاپردازی
مدیریت
رشد کردن
رهبری
او در این کتاب مباحث گوناگونی را مطرح می‌کند که هر کدام از این مباحث برای بسیاری از افراد یک سوال است. به عنوان مثال او در این کتاب خوشبختی واقعی را معرفی می‌کند. او بر این باور است که از اولین روز به دنیا آمدن خوشبین بوده است و تنها تفریح او کار کردن است. در ادامه به یک سری از مهم‌ترین نکاتی که در کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست می‌پردازیم:

 

نوآوری؛ آن روی سکه سادگی و ایده‌های ساده

 

یکی از درس‌های مهمی که کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست به ما می‌دهد این است که قرار نیست ایده‌های خارق‌العاده یا حساسی به ذهن ما برسد تا بتوانیم از آن ایده‌ها استفاده کنیم و به نوآوری برسیم بلکه در اکثر مواقع نوآوری و خلاقیت حاصل کار روی ایده‌های ساده و ابتدایی است که ممکن است به ذهن هر کسی برسد. او از جوانان و مخاطبان این کتاب می‌خواهد که افرادی ایده‌پرداز و خلاق باشند. وی همچنین از آن‌ها درخواست می‌کند که هیچ‌گاه دست از رویاپردازی برندارند. رویاپردازی باعث می‌شود که افکار جدید و خلاقانه‌ای به ذهن ما برسد و اگر این ایده‌ها را به کار ببندیم ممکن است در سریع‌ترین زمان ممکن به آرزوهای خودمان برسیم.

 

از کار خود لذت ببرید تا بتوانید سخت و زیاد کار کنید

 

ممکن است از نگاه بسیاری از افراد سخت و زیاد کار کردن یک نکته و خصوصیت منفی باشد ولی کیم وو چونگ نویسنده کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست از مخاطب خود می‌خواهد که کار مورد علاقه خودش را انتخاب کند. وقتی کار فرد مورد علاقه او باشد او به صورت خودکار تمایل دارد روی کار خودش وقت بگذارد و بخش زیادی از زمان خودش را روی کارش بگذارد.

کیم وو چونگ بر این باور است که وقتی فرد کار مورد علاقه‌اش را دارد و زیاد روی کارش وقت می‌گذارد ایده‌های خلاق پس از مدتی به سمت او سرازیر می‌شوند. وقتی زیاد کار می‌کنید، جرقه‌های تازه‌ای در ذهن شما شکل می‌گیرد.

قطعاً زیاد کار کردن یکی از راه‌های رسیدن به موفقیت است. وقتی کار مورد علاقه خود را داشته باشید و روی آن وقت بگذارید بعید است که به موفقیت نرسید. این نکته را بدانید که هیچ‌کس نیست که خودش را وقف کار دلخواهش کند و موفق نشود. البته نوآوری و پیشگام بودن در کسب و کار هم اهمیت زیادی دارد. کیم وو چونگ بر این باور است که:

تاریخ تأیید می‌کند که موفقیت ملت‌ها با روحیه پیش‌گامی ساخته شده است.

اکنون یک سوال برای همه از جمله خود کیم وو چونگ پیش می‌آید و آن اینکه اگر می‌گوییم که برای کارمان باید سخت و زیاد کار کنیم، پس تکلیف سلامتی چه می‎شود؟ چونگ پاسخ می‌دهد که روان آدمی از جسم او مهم‌تر است و اگر کاری که انجام می‌دهیم مورد علاقه و دلخواه ما باشد روانمان تغذیه می‌شود و هیچ مشکلی برای سلامتی ما به وجود نخواهد آمد.

گفتنی است که ایجاد تعادل بین کار و زندگی یکی از وظایف مهم و اساسی است که بر عهده داریم. ما نباید به قدری کار کنیم که سلامتی‌مان به خطر بیفتد بلکه لازم است که ورزش، تفریح و استراحت را هم در اولویت قرار دهیم.

 

به جای کمبودها، به امکانات موجود فکر کنید

 

یکی از خصوصیات مهم کیم وو چونگ که در این کتاب هم به آن اشاره می‌کند خوش‌بینی او است. وی بر این باور است که خوش‌بینی پایه و اساس تمام موفقیت‌ها است. خوش‌بینی به او کمک کرده است که وقتی بقیه به فکر کمبودها هستند و دارند مشکلات را می‌شمارند او به فکر امکانات است و به این فکر می‌کند که چگونه می‌تواند از مشکلات و محدودیت‌ها برای رسیدن به ثروت استفاده کند.

این موضوع برای ما هم یک درس بزرگ است. ما باید خوش‌بینی را در هر کاری چاشنی کار خودمان بکنیم تا بتوانید به رشد و پیشرفت برسیم. فرض کنید که یک کارآفرین نسبت به اوضاع و شرایط بدبین باشد. چه اتفاقی می‌افتد؟ مسلماً دیگر دست و دلش به کار نمی‌رود و نمی‌تواند آن طور که باید و شاید پیشرفت کند. بنابراین اگر می‌خواهید که در هر شرایطی موفق و پیروز باشید باید از فرصت‌ها و امکانات موجود نهایت استفاده را ببرید و رشد و پیشرفت کنید.

 

در تجارت یک به علاوه یک، دو نمی‌شود!

 

یکی دیگر از درس‌هایی که در کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست یاد می‌گیریم این است که در تجارت نباید به این فکر باشیم یک و یک را با هم جمع کنیم تا به حاصل جمع آن‌ها یعنی دو برسیم. کیم وو چونگ می‌گوید:

در یک تجارت هیچوقت نمی‌توانی 1 و 1 را جمع کنی و حاصل آن 2 شود، باید 1 و 1 را تبدیل به 10 کنی و سپس آن را تبدیل به 50 کنی، این روش درست تجارت است.

یکی از نکات مهمی که در تجارت وجود دارد این است که باید به فکر رشد تصاعدی باشید وگرنه نمی‌توانید با افکار کوچک به درآمد و سرمایه بزرگ دست پیدا کنید. البته باید این نکته را هم بدانید که تمام بخش‌های کار فقط و فقط رشد و پیشرفت نیست بلکه باید به فکر ضرر هم باشید؛ چون ضرر بخشی جدایی‌ناپذیر از تجارت است. کیم وو چونگ هم به این موضوع باور و اعتقاد دارد و می‌گوید:

تجارت فقط سود کردن نیست، بلکه کمتر ضرر کردن نیز بخشی از تجارت است.

بنابراین موفقیت‌ها نباید شما را خیلی سریع از خودتان راضی کند بلکه باید پس از موفقیت شور و اشتیاق شما برای کار و تلاش، بیشتر شود. البته شکست هم نباید مانع حرکت شما شود و باعث شود که از حرکت باز بایستید و با دلسردی مسیری که تاکنون آمده‌اید را فراموش کنید.

 

بحران‌ها را پلی برای رشد و پیشرفت ببینید

 

یکی دیگر از درس‌های مهم کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست این است که وقتی به یک بحران در کسب و کار یا زندگی شخصی خود برمی‌خورید، تصور نکنید که دنیا تمام شده است و دیگر هیچ امیدی وجود ندارد بلکه مطمئن باشید که این بحران در زندگی و کسب و کار شما به وجود آمده است تا درسی به شما بدهد یا شما را برای آینده‌ای روشن و درخشان آماده کند. بنابراین همیشه با دیدی مثبت به بحران‌ها نگاه کنید و هر بحران را پلی برای رشد و پیشرفت ببینید.

کیم وو چونگ بر این باور است که فرصت‌ها زاییده سختی‌ها و ناملایمات هستند و نقطه تمایز افراد موفق از افراد ناموفق این است که با بحران‌ها چگونه برخورد می‌کنند؟ آیا این هنر را دارند که سختی را به یک فرصت برای رشد و پیشرفت تبدیل کنند؟

 

اعتماد به نفس ارزشمندترین دارایی هر انسان موفق است

 

اعتماد به نفس داشتن به این معنا است که شما هم دانش و هم توانایی و مهارت لازم برای انجام یک کار را دارید به بیان ساده‌تر کسی که اعتماد دارد هم می‌داند و هم می‌تواند. اگر تمایل دارید که در زندگی و کسب و کار خود به موفقیت برسید باید هم دانش و هم توانایی لازم برای انجام یک کار را داشته باشید. همان گونه که گفتیم برای رسیدن به توانایی و مهارت لازم باید زمان زیادی روی کار و فعالیت خودتان صرف کنید.

اگر بتوانید زمان کافی روی کار خود بگذارید خیلی سریع به تخصص و دانش کافی می‌رسید و وقتی تخصص کافی را پیدا کردید می‌توانید در کاری که انجام می‌دهید موفق و پیروز شوید. همان طور که مشاهده می‌کنید اعتماد به نفس هم باید تلاش و کار زیاد به دست می‌آید و یک دارایی ارزان و بی‌ارزش نیست. اذعتماد به نفس متعلق به کسانی است که حاضرند رنج و سختی کار را به جان بخرند و موفق شوند.

 

یک اصل مهم مدیریتی: احساس رضایت و دست کشیدن از کار

 

کیم وو چونگ در کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست می‌گوید که احساس رضایت یک نسل باعث می‌شود که دست از تلاش و کار بکشند و وقتی یک نسل راحتی به خود بدهد و هیچ تلاشی نکند چه اتفاقی می‎‌افتد؟ قطعاً نسل بعدی مجبور است سختی و تلخی بکشد تا عزت و اعتبار گذشته خودش را بازیابد.

 

بهترین ترجمه کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست

 

سنگ فرش هر خیابان از طلاست یکی از کتاب‌های معروف و پرطرفدار مدیریتی و انگیزشی در ایران است که نکات مهم زیادی را در خودش جای داده است. کیم وو چونگ این کتاب را به یک باره ننوشته بلکه این کتاب مجموعه‌ای یادداشت‌های او است. انتشارات مختلفی ترجمه‌های این کتاب ارزشمند را روانه بازار کرده‌اند. یکی از بهترین ترجمه‌های این کتاب برای نشر کتاب پارسه است که بسیار روان توسط آرمین هدایتی ترجمه شده است.

 

سخن پایانی

 

در این مقاله تلاش کردیم به معرفی و خلاصه کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست بپردازیم. این کتاب اثری جاودانه از کیم وو چونگ، موسس برند دوو است. او در این کتاب تلاش کرده است که رازهای موفقیت خودش را به مخاطب بیاموزد. این کتاب بررای همه گروه‌های سنی مفید است ولی جوانان می‌توانند بیشترین بهره را از مطالعه این کتاب ببرند.

افراد موفق شرق آسیا تاکنون کتاب‌های خوبی به بازار عرضه کرده‌اند. یکی دیگر از افراد توانا و موفق شریق آسیا، کونوسوکه ماتسوشیتا است که کتابی ارزشمند به نام نه برای لقمه‌ای نان دارد و آکادمی نسیم سبحان آن را معرفی و خلاصه کرده است. در صورت تمایل به مطالعه این کتاب به خلاصه کتاب نه برای لقمه‌ای نان اثر کونوسوکه ماتسوشیتا مراجعه کنید. گفتنی است که آقای کونوسوکه ماتسوشیتا، موسس برند معروف پاناسونیک است.

آیا از این مقاله و محتوای آن لذت بردید؟ شما از آثار کدام یک از نویسندگان شرق آسیا لذت می‌برید؟ بهترین کتاب مدیریتی، انگیزشی و رشد فردی که مطالعه کرده‌اید را در کامنت‌ها معرفی کنید. لطفاً نظرات خود در رابطه با این مقاله و درس‌‎هایی که با مطالعه این کتاب آموخته‌اید را با ما و سایر کاربران آکادمی نسیم سبحان در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.