کتاب تبدیل رویا به ثروت یکی از بهترین کتاب‌هایی است که در حوزه کارآفرینی نوشته شده است. مخاطب این کتاب همه کسانی هستند که ایده‌های ناب و درجه یکی در ذهن خودشان دارند ولی از اینکه پای خود را در میدان عمل بگذارند ترس و هراس دارند. می‌خواهیم در این مقاله به خلاصه کتاب تبدیل رویا به ثروت اثر مایکل مسترسون بپردازیم. این کتاب به تمام کارآفرینان محتاط یاد می‌دهد که بدون ریسک‌های بزرگ ثروتمند شوند. نویسنده این کتاب خودش یک کارآفرین محتاط است که هیچ علاقه‌ای به ریسک ندارد و به همین خاطر کسانی که از خطرپذیری و ریسک می‌ترسند را خیلی خوب درک می‌کند.

اگر با خیلی از افراد در مورد تبدیل رویا به ثروت صحبت کنید به شما خواهند گفت که اولین گام در تبدیل کردن رویا به ثروت این است که اگر کارمند هستید شغل خود را رها کنید و 100 درصد تمرکز خودتان را روی این تبدیل بگذارید. حال ممکن است در میانه راه به بی‌پولی بربخورید، محصولاتتان خیلی زود فروش نرود و هزاران مشکل دیگر ممکن است پیش بیاید اما کتاب تبدیل رویا به ثروت اثر مایکل مسترسون سبک متفاوتی را دنبال می‌کند و از مخاطب خودش می‌خواهد که با کمترین ریسک به هدف خود دست پیدا کند. اگر شما هم مثل مایکل مسترسون یک کارآفرین محتاط هستید تا پایان این مقاله با ما همراه شوید؛ زیرا قرار است درس‌های شگفت‌انگیزی را در کنار هم یاد بگیریم.

 

آشنایی با مایکل مسترسون، نویسنده کتاب تبدیل رویا به ثروت

 

مایکل مسترسون یکی از کارآفرینان عجیب و غریبی است که هیچ تمایلی به ریسک ندارد و به همین خاطر توانسته است طرفداران زیادی را دور خودش جمع کند. درست است که این نویسنده و کارآفرین موفق تمایلی به حضور در رسانه‌ها ندارد ولی رسانه‌ها تمایل دارند که از او و آموزه‌هایش استفاده کنند. وی تاکنون به کسب و کارهای زیادی کمک کرده و نقشی تأثیرگذار در موفقیت آن‌ها داشته است. اگر به کارنامه او در حوزه کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار نگاهی بیندازید، بعضی از کسب و کارهایی که راه اندازی کرده است بیش از 500 میلیون دلار ارزش دارند.

جالب است که او در صنایع مختلفی از جمله تفریح، املاک، انتشارات، ورزش و سرگرمی نقش‌آفرینی کرده و تقریبا در تمامی این صنایع هم موفق بوده است. کتاب تبدیل رویا به ثروت او یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در حوزه کارآفرینی است که با در نظر گرفتن نیاز مخاطب برای احتیاط و ریسک نکردن نوشته شده است.

 

مقدمه‌ای بر کتاب تبدیل رویا به ثروت

 

در کتاب تبدیل رویا به ثروت ابتدا به یک مقدمه برمی‌خوریم. در این مقدمه کارآفرینی تعریف می‌شود، سپس وارد فصل اول می‌شویم. در فصل نخست می‌فهمیم که کارآفرین محتاط به چه کسب گفته می‌شود و یک فرد باید چه خصوصیاتی داشته باشد تا به او کارآفرین محتاط بگوییم.

در فصل‌های بعدی یاد می‎گیریم که اگر بخواهیم به یک کارآفرین محتاط ولی موفق تبدیل شویم باید چه مراحلی را طی کنیم. سپس در مراحل بعدی شیوه استخدام، بازاریابی، برقراری ارتباط، مدیریت و راه اندازی کسب و کار به ما آموزش داده می‌شود.

هر کدام از فصل‌های این کتاب ارزشمند درس‌های مختلفی را دربردارد که با فراگیری این درس‌ها می‌توانیم تغییراتی مهم و اساسی در کسب و کار خودمان ایجاد کنیم و نگرشی عالی در مورد کارآفرینی و ریسک پیدا کنیم. یکی از جملات زیبای این کتاب این است:

واقعیت این است که خیلی از کارآفرینان موفق با روش‌های محتاطانه و محافظه‌کارانه به موفقیت رسیده‌اند.

 

درس‌هایی از کتاب تبدیل رویا به ثروت اثر مایکل مسترسون

 

بیشتر مردم به دلایل اشتباه وارد مسیر کارآفرینی می‌شوند و حتی وقتی وارد فاز رشد و توسعه می‌شوند باز هم اشتباهات زیادی را مرتکب می‌شوند. درس‌های این کتاب به شما کمک می‌کند که نگرش بهتر، شفاف‌تر و دقیق‌تری نسبت به کارآفرینی پیدا کنید. راه اندازی کسب و کار شاید چندان دشوار نباشد ولی هدایت و مدیریت آن واقعاً مشکل است. با خواندن کتاب تبدیل رویا به ثروت درس‌های ساده و ارزشمندی را یاد می‌گیرید که کمک زیادی به شما خواهد کرد. در ادامه به چند مورد از درس‌های مهمی که در این کتاب بیان شده است می‌پردازیم:

 

1. ریسک بکنید ولی ریسک حساب‌شده و منطقی

 

مراقب باشید ریسکی بکنید که منطقی و حساب‌شده باشد. بعضی از کارآفرینان همیشه بیل گیتس را مثال می‌زنند و می‌گویند او دانشگاه را رها کرد و رفت تا مایکروسافت را راه اندازی کند. این در حالی است که این صحبت کاملاً اشتباه است. او یک ترم مرخصی تحصیلی گرفت و رفت تا مبانی برنامه‌نویسی را یاد بگیرد. اگر نقشه بیل گیتس جواب نمی‌داد و به موفقیت نمی‌رسید، قطعاً دوباره وارد دانشگاه می‌شد و درسش را ادامه می‌داد.

اگر داستان برندهای مختلف و ارزشمند مانند اپل را مطالعه کنید خواهید دید که این برندها در ابتدا منابع مالی چندانی نداشتند ولی پس از مدتی رشد و پیشرفت کردند و توانستند نظر سرمایه‌گذاران را به خود جلب و جذب کنند و وارد فاز توسعه شوند. این برندها ابتدا از یک گاراژ، اتاق یا ساختمان کوچک شروع کردند.

بنابراین هیچ لزومی ندارد که وقتی می‌خواهید کسب و کار خودتان را آغاز کنید از شرکتی که در آن کار می‌کنید استعفا بدهید. اصلاً لازم نیست که تمام دارایی خود را به پول تبدیل کنید و وارد کسب و کار خود بکنید. سعی کنید ابتدا روی کسب و کار خودتان کار کنید و با کمترین سرمایه و کمترین نیروی انسانی آن را رشد و توسعه دهید و وقتی شرایط فراهم شد سرمایه جذب کنید.

 

2. کارآفرینی محتاطانه و محافظه‌کارانه را یاد بگیرید

 

اگر از جمله افرادی هستید که رویاهای زیادی در سر دارید و می‌دانید که ایده‌های شما موفق می‌شود ولی می‌ترسید که این کار را انجام دهید و جرئت ندارید که ریسک کنید و شغل ثابت خود را رها کنید، کتاب تبدیل رویا به ثروت برای شما فوق‌العاده است؛ زیرا به شما یاد می‌دهد که به یک کارآفرین محتاط و محافظه‌کار تبدیل شوید. مایکل مسترسون نویسنده این کتاب می‌گوید:

من هیچ گاه یک کسب و کار را به تنهایی جلو نبرده‌ام، در کسب و کارهای خود ریسک نکردم، هیچ وقت از پس انداز زندگی خود در کسب و کار استفاده نکردم ولی با این همه موفق بوده‌ام.

کارآفرین محتاط کسی است که شغل فعلی خودش را حفظ می‌کند ولی در عصرها، آخر هفته‌ها و تعطیلات روی کسب و کار خودش متمرکز می‌شود. قرار نیست برای راه اندازی یک کسب و کار جدید تمام پل‌های پشت سر خود را خراب کنیم. وقتی کسب و کار جدید به حدی از رشد رسید که حداقل درآمد آن با درآمد شغل ثابت برابر شد، زمان آن فرامی‌رسد که شغل ثابت را رها کنید و به کسب و کار شخصی خودتان بچسبید.

البته این موضوع(داشتن دو شغل ثابت و شخصی در کنار هم) کار چندان راحتی نیست و نیاز به کار سخت، نظم و انضباط و برنامه‌ریزی دارد. فرض کنید که یک روز کامل در محل کار ثابت خود بوده‌اید، حالا باید به خانه برگردید و روی کسب و کار خودتان کار کنید. این کار واقعاً مشکل است ولی اگر برنامه‌‎ریزی در کار باشد غیرممکن نیست.

کارآفرین محتاط باید کسب و کار جدید خود را بر اساس عشق و علاقه خودش آغاز کند و روی آن وقت کافی بگذارد، در مورد آن مطالعه کند و دانش خود را در آن زمینه افزایش دهد. از طرفی باید تلاش کند که بازاریابی، مذاکره و فروش را به خوبی یاد بگیرد.

کارآفرین محتاط و محافظه‌کار زمان و تمرکز خود را روی تولید محصولی می‌گذارد که مورد نیاز جامعه باشد و از کار روی محصولی که هیچ تقاضایی برای آن نیست خودداری می‌کند؛ زیرا خیلی خوب می‌داند که زمان او ارزشمند است و نباید روی کارهای بیهوده صرف شود. همچنین هر کسی که اندکی تلاش، سخت‌کوشی و پشت‌کار داشته باشد قطعاً دیر یا زود به موفقیت می‌رسد و می‌تواند به عنوان یک کارآفرین محتاط مطرح شود.

 

3. باید بتوانید محصول خود را بفروشید

 

قبل از اینکه بخواهید کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید و رشد و توسعه دهید باید از خودتان بپرسید که آیا محصولی که می‌خواهم تولید و روانه بازار کنم، فروش خواهد رفت؟ پاسخ به این سوال خیلی مهم است. جمله مهمی در کتاب تبدیل رویا به ثروت وجود دارد که می‌گوید:

در دنیای کسب و کار امروز، داشتن یک فکر بکر خلاقانه بی‌فایده است، مگر آن که قادر به فروشش باشید.

تا وقتی ایده کسب و کارتان جدی و سودآور نشده ابداً ریسک نکنید و کسب و کار ثابت خود را رها نکنید. ابتدا خوب در مورد مشتریان خود و ذائقه آن‌ها مطالعه کنید و ارزش محصول خود و کارایی آن‌ را بیازمایید تا مطمئن شوید محصولی که دارید به فروش می‌رسد.

همچنین سعی کنید در چند دوره آموزشی شرکت کنید و پیش‌نیازهای کسب و کار خودتان را یاد بگیرید. یاد گرفتن این مسائل می‌تواند نقش مهمی در موفقیت شما داشته باشد. همچنین در ابتدا سعی کنید برای تبلیغات از منابعی استفاده کنید که بیشترین بازخورد را برای شما به ارمغان می‌آورند. جمله مهمی در این کتاب هست که می‌گوید:

حتماً برای آموزش خود وقت بگذارید و هزینه کنید.

 

4. اگر یک کارآفرین محتاط هستید باید خودتان را به ابزارهای زیر مجهز کنید

 

کارآفرین محتاط دوست دارد یک کسب و کار موفق را آغاز کند و به رشد و پیشرفت دست پیدا کند ولی از طرفی هیچ تمایلی به ریسک کردن ندارد و نمی‌خواهد دل به دریا بزند بلکه دوست دارد همه چیز روی حساب و کتاب باشد. اگر شما هم یک کارآفرین محتاط هستید باید برای رسیدن به موفقیت خودتان را به ابزارهای زیر مجهز کنید:

نگرانی به مقدار معقول و به‌ اندازه کافی
یک شغل روزانه خوب با درآمد مناسب که حامی کسب و کار جدیدتان باشد
یک برنامه دقیق برای مدیریت کسب و کار
برخی از کارآفرینان که چندان هم محتاط نیستند، به دلایل بد و نامعقولی می‌خواهند کسب و کار خودشان را راه اندازی کنند. در ادامه به چند دلیل بد برای تبدیل شدن به یک کارآفرین اشاره خواهیم کرد. اگر هر کدام از این دلایل را در ذهن دارید، بهتر است فکر کارآفرینی را از سر خود بیرون کنید:

اگر در حال حاضر بیکار هستید و دنبال کار می‌گردید و فکر می‌کنید که اگر کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید، خیلی سریع دغدغه‌های مالی شما برطرف خواهد شد.
اگر تصور می‌کنید که اگر برای کسی کار نکنید دیگر تمام مشکلات حل می‌شود.
اگر تمایل دارید کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید تا ساعات کمتری در طول روز کار کنید. این تفکر یک سم مهلک و طولانی برای کارآفرینی است؛ زیرا در صورت راه اندازی یک کسب و کار جدید حداقل چند سال اول باید ساعات زیادی روی کسب و کار خودتان بگذارید.
اگر نمی‌خواهید با انسان‌ها تعامل داشته باشید و شر همکار، زیردست و مدیر را از سر خود کم کنید.
اگر دنبال این هستید که خیلی راحت و بی‌دردسر پول در بیاورید.

 

5. سه قدم بسیار مهم برای تبدیل رویا به ثروت

 

در کتاب تبدیل رویا به ثروت آمده است که باید سه قدم مهم برای راه اندازی و توسعه یک کسب و کار جدید بردارید:

مدیریت زمان: وقتی یک کارآفرین محتاط کسب و کار جدید خودش را راه اندازی می‌کند، باید بتواند زمان خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند. کارآفرین محتاط از ساعت 8 تا 16 به کار روزانه و ثابت خودش مشغول است و پس از آن باید سر وقت کسب و کار جدید خودش برود. بنابراین مدیریت زمان برای این فرد خیلی اهمیت دارد. کارآفرین محتاط باید اهداف واقع‌بینانه برای خودش تعریف و به سمت آن اهداف حرکت کند.
تأمین مالی: یکی از مسائلی که باید در کسب و کار خودتان در نظر بگیرید تأمین سرمایه لازم برای پیشبرد اهداف و برنامه‌ها است. یکی از راه‌ها برای تأمین مالی این است که از کسی پول قرض بگیرید یا با کسی شریک شوید و یا اینکه کسی را ترغیب کنید که روی کسب و کار شما سرمایه‌گذاری کند. جذب سرمایه‌گذار در ابتدا مشکل است ولی قرض گرفتن کار چندان سختی نیست.
به کار خود سرعت ببخشید: یک کارآفرین محتاط تلاش می‌کند که سرعت کار خودش را تا حد ممکن بالا ببرد تا بتواند خیلی سریع به سود و درآمد برسد. یکی از راه‌های اقدام سریع این است که از افرادی کمک بگیرید که در صنعت شما تجربه دارند. این افراد می‌توانند بیشترین کمک را به شما بکنند؛ زیرا تجربه لازم را دارند و می‌دانند که چه زمانی ممکن است به چه چالشی بربخورید.

 

6. فوق ستاره‌ها را استخدام کنید

 

مایکل مسترسون در کتاب تبدیل رویا به ثروت می‌گوید:

وقتی معجزه می‌شود که فوق ستاره‌ها را استخدام کنید.

در صورتی که قصد دارید کسب و کارتان خیلی سریع به رشد و سودآوری برسد و به بهترین کسب و کار در صنعتتان تبدیل شود باید مجموعه‌ای از بهترین‌ها را استخدام کنید. در صورتی که مجموعه از افراد کارآمد و نابغه را در کسب و کار خود داشته باشید قطعاً کسب و کار شما به یک کسب و کار خاص، منحصر به فرد و نابغه تبدیل می‌شود. یک کسب و کار برای رسیدن به یک جایگاه عالی به فاکتورهای مختلفی احتیاج دارد. این فاکتورها عبارت است از:

بازاریابی موفق
محصولات عالی که بازار نیاز بالایی به آن داشته باشد
کیفیت بالای محصولات و خدمات
ولی تمام این فاکتورها وقتی جواب می‌دهد و به ثمر می‌نشیند که یک عامل که آن هم وجود فوق ستاره‌ها است، فراهم باشد. در کتاب تبدیل رویا به ثروت آمده است که اگر می‌خواهید فردی را برای کسب و کار خودتان استخدام کنید، باید بررسی کنید که آیا ویژگی‌های زیر را دارد یا خیر:

انجام سریع و فوری کارها با دقت و نظم بالا
اخلاق کاری قوی
احترام گذاشتن به مشتریان
جمله خوبی در کتاب تبدیل رویا به ثروت وجود دارد که می‌گوید:

افرادی را استخدام کنید که از خودتان بهتر هستند. بعد بگذارید با روش خودتان عمل کنند. دنبال افرادی باشید که اهداف عالی دارند، کسانی که برای کارهای عادی ساخته نشده‌اند.

 

بهترین ترجمه کتاب تبدیل رویا به ثروت اثر مایکل مسترسون

 

بهترین ترجمه‌ای که از کتاب تبدیل رویا به ثروت در بازار وجود دارد مربوط به انتشارات نگاه نوین است. این کتاب توسط آقای ژان بقوسیان به فارسی ترجمه شده است. یکی از نقاط قوت این کتاب، مترجم آن است. آقای ژان بقوسیان، مؤسس مجموعه مدیر سبز است و سال‌ها در زمینه آموزش توسعه کسب و کار فعالیت می‌کند. این کتاب ترجمه فردی است که خود در این حوزه فعال است و به انتقال بهتر مفاهیم این کتاب کمک کرده است. ژان بقوسیان در مورد این کتاب گفته است:

وقتی این کتاب را خواندم بلافاصله به این نتیجه رسیدم که کتاب را ترجمه کنم. دیدگاه‌های نویسنده کتاب بسیار به من نزدیک بود. نویسنده اعتقادی به انجام ریسک‌های بزرگ و بی‌حساب ندارد. همچنین نکته‌ای که سال‌ها آموزش داده‌ام را به خوبی توضیح می‌دهد: برای موفقیت در کسب‌و‌کار دنبال ایده‌های بسیار جدید و رویایی نباشید. اجرای قوی یک ایده بسیار مهم‌تر و تعیین‌کننده‌تر است.

 

سخن پایانی

 

در این مقاله تلاش کردیم درس‌هایی از کتاب تبدیل رویا به ثروت را مرور کنیم. این کتاب برای افرادی نوشته شده است که یک کارمند با درآمد ثابت هستند و می‌خواهند کسب و کاری کوچک را شروع کنند و یا افرادی که کسب و کاری دارند که چندان سود ده هم نیست و قصد بزرگ کردن آن را دارند. اما آنچه این کتاب را جذاب می‌کند این است که نویسنده آن یک مدرس موفقیت یا فردی نیست که خودش هنوز یک میلیون دلار را از نزدیک ندیده باشد. آقای مایکل مسترسون کسی است که در طول زندگی خود چند شرکت میلیون دلاری راه‌اندازی کرده است. توصیه‌ها و حرف‌های او فقط نظریات و ایده نیستند بلکه تجربیاتی با ارزش هستند.

در صورت تمایل به مطالعه خلاصه کتاب‌های ارزشمند پیشنهاد می‌کنیم مقاله خلاصه کتاب گاو بنفش اثر ست گودین را مطالعه کنید. آیا مطالعه این مقاله برای شما مفید بود؟ از نگاه شما کدام کتاب در حوزه کسب و کار بیشترین درس را دربردارد؟ لطفاً نظراتخود را با ما و سایر کاربران آکادمی نسیم سبحان در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.