Moses Lo بنیان‌گذار سیستم پرداخت آنلاین Xendit

 

Moses Lo متولد اندونزی است اما از هفت سالگی همراه خانواده‌اش به استرالیا مهاجرت کرد. پدرش در استرالیا یک شرکت ورشکسته را خرید و دوباره به سوددهی رساند. همین مسئله انگیزه‌ی Moses در زندگی‌اش شد. او می‌خواست کارافرینی بزرگ‌تر از پدرش شود.

تحصیلات Moses Lo در حوزه‌ی مالی است و او از ابتدا می‌خواست در همین حوزه کار کند. اما به نظرش شرایط استرالیا چندان برای کار مناسب نبود، چون بهترین‌های استرالیا به آمریکا رفته‌اند و این کشور نقطه‌قوت خاصی در فناوری‌های جدید ندارد( جالب است که خیلی ما در ایران برنامه داریم به استرالیا برویم) به همین دلیل برای رسیدن به شرایط بهتر، برای تحصیل به آمریکا رفت.

 

مقصد دوم: آمریکا

 

Moses Lo در یکی از دانشگاه‌های مطرح آمریکا شروع به تحصیل در رشته‌ی MBA کرد. بعد از مدتی توانست از طرف دانشگاه یک برنامه‌ی کاراموزی در شرکت‌های بزرگ را دریافت کند و برای مدتی در سه شرکت مطرح آمریکا کار کند. این زمانی بود که Moses Lo اولین کسب و کارش را راه‌اندازی کرد.

 

Barker Bespoke

 

در همان دوران کاراموزی، Moses Lo یک شرکت کوچک تولید کت و شلوار مدارس را راه‌اندازی کرد. این شرکت تقریبا مستقل و آرام آرام رشد کرد و امروز با برند Barker Bespoke کت و شلوارهای مردانه کلایسک تولید می‌کند.

اما تولید لباس هدف اصلی او نبود، سیلیکون ولی جایی برای کارهای بزرگتر بود. او خاطره‌ای از زمانی که در سیلیکون ولی بود دارد. زمانی که با یک ایده‌ی میلیون دلاری و سوداور پیش یکی از مشاوران رفته بود و مشاور گفته بود اگر ایده‌ی تو میلیارد دلاری است حرف بزن وگرنه از اینجا برو! این مسئله باعت شد Moses Lo متوجه شود سلیکون‌ولی به چه اندازه بزرگ و ایده‌ال برای کارافرینی است.

 

Xendit و ورود به دنیای فین‌تک

 

استرالیا کشوری پر از مهاجران است. زمانی که Moses Lo در استرالیا بود، یکی از دوستان او در دانشگاه، یک دانشجوی اهل سودان بود که سه شیفت کار می‌کرد تا هم برای دانشگاه و خرج خودش و هم برای کمک خرج خانواده‌اش در سودان پول جمع کند اما هر بار که پولی به سودان می‌فرستاد با هزینه‌ی سنگین ارسال پول و تغییر ارز روبرو می‌شد. بخشی از زحمات او به جیب بانک‌ها و دلال‌ها می‌رفت در حالی که Moses اعتقاد داشت:

وقتی Moses به سیلیکون ولی رفت، به دنبال شروع کسب و کاری در حوزه مالی بود تا انتقال پول بین افراد در کشورهای مختلف به صورت مستقیم صورت بگیرید و نیازی به واسطه و دلال نباشد. همین ایده Xendit نام گرفت. اصل ایده یک اپلیکیشن بود که در آن پرداخت و دریافت به صورت مستقیم صورت بگیرید. برای رسیدن به پول نقد نیز همکاری بین بانک‌های بین‌المللی لازم بود. این ایده توسط شتاب‌دهنده‌ی Y Combinator تحت پوشش قرار گرفت. اما با وجود سرویس‌هایی مثل paypal، تنها دلیل پیروزی این استارتاپ کوچک این بود که هدف شرکت، آمریکا یا کشورهای توسعه‌یافته نبود. بلکه شرق آسیا با مرکزیت اندونزی بود. کشوری که تنها ۳ درصد مردمش کارت بانکی داشتند و ضریب نفوذ تلفن همراه بالاتر از سیستم بانکی نوین بود!

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.