بیل گیتس کیست؟ زندگینامه بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت
چند سال پیش که در مورد زندگی افراد ثروتمند جهان و رازهای موفقیت آنها مطالعه میکردم. در آنها سالها خیلی مشتاق بودم که عادات و روتینهای روزانه افراد موفق را بشناسم و این عادات و روتینها را به زندگی خودم اضافه کنم. در بین انسانها ثروتمند، بیل گیتس برایم جذابیت فراوانی داشت؛ چون بین سالهای 1995 تا 2017 (23 سال) فقط چهار سال نتوانست عنوان ثروتمندترین شخص جهان را کسب کند. 19 سال موفقیت پیاپی بیل گیتس، من را بر آن داشت که زندگی نامه بیل گیتس را مطالعه کنم تا بفهمم که بیل گیتس کیست و چگونه به این سطح از موفقیت رسیده است.
در این مقاله تصمیم داریم به بیوگرافی بیل گیتس بپردازیم و با رازهای موفقیت این بزرگمرد عرصه کسب و کار و فناوری آشنا شویم. در صورتی که به مطالعه زندگینامه ثروتمندان علاقه دارید و میخواهید از رازهای موفقیت آنها آگاه شوید، پیشنهاد میشود که تا پایان این مقاله با ما همراه شوید. با مطالعه دقیق این مقاله و به خاطر سپردن نکات آن، بدون شک میتوانید آموزهها و درسهای مهمی برای موفقیت در زندگی شغلی و حرفهای خود کسب کنید.
بیل گیتس کیست؟ نگاهی به زندگی نامه بیل گیتس و فراز و نشیبهای زندگی او
بر اساس گزارش مجله فوربز، بیل گیتس در سال 2023 در سن 67 سالگی، 104 میلیارد دلار ثروت دارد و ششمین شخص ثروتمندان جهان شناخته میشود. آشنایی با زندگینامه چنین شخصیت دانا، توانا و برجستهای میتواند برای بسیاری از ما الهامبخش، آموزنده و سرشار از انگیزه باشد. هدف ما در این بخش از مقاله این است که بیوگرافی بیل گیتس را مرور و ریشه موفقیت را در زندگی او جستجو کنیم.
کودکی و نوجوانی
بیل گیتس که با نام ویلیام هنری گیتس سوم هم شناخته میشود در 28 اکتبر سال 1955 میلادی در شهر سیاتل واشنگتن ایالات متحده آمریکا چشم به جهان گشود. خانواده گیتس از نظر مالی در وضعیت راضیکننده و مناسبی قرار داشتند. پدر او ویلیام هنری گیتس دوم نام داشت و به عنوان وکیل دادگستری فعالیت میکرد. خانواده او در سیاتل واشنگتن کاملاً سرشناس و معروف بودند. ویلیام هنری گیتس دوم علاوه بر بیل، دو دختر دیگر هم داشت. مادر بیل هم در حوزه امور خیریه فعالیت میکرد و هم معلم مدرسه بود. خانواده بیل، خانوادهای بافرهنگ، تحصیلکرده و دارای زمینه سیاسی، تجاری و فرهنگی عالی بودند.
بیل گیتس «Bill Gates» تحصیل خود در مدرسه لیکساید را آغاز کرد و بعد از مدتی در 13 سالگی متوجه شد که شیفته برنامهنویسی کامپیوتر است. او با پی بردن به این استعداد، تلاش خود را در این زمینه آغاز کرد و در حوزه برنامهنویسی با زبان «BASIC» فعالیت میکرد. هر وقت کسی او را میدید، به برنامهنویسی و کامپیوتر فکر میکرد. انگار میدانست که قرار است با هوش سرشار خود جهان به طور کامل متحول کند.
او به قدری با کامپیوتر کار میکرد که پدر و مادرش چندین بار کار کردن با کامپیوتر را برای او ممنوع کردند؛ ولی لحظهای از علاقه فراوان او به برنامه نویسی و کامپیوتر کاسته نشد. وقتی پدر و مادرش دیدند که نمیتوانند در برابر علاقه او مقاومت کنند، اجازه دادند که در حوزه مورد علاقهاش فعالیت کند.
مدرسهای که بیل گیتس در آن درس میخواند، چند تن از مدیران اصلی مایکروسافت از جمله پل آلن را هم در خودش جای داده بود و دوستی این چند نفر باعث شد که هسته اصلی شرکت مایکروسافت شکل بگیرد.
ورود به دانشگاه؛ بخش بسیار مهمی از زندگی نامه بیل گیتس از زبان خودش
سال 1973 بود که پدر بیل او را تشویق و به نوعی وادار کرد که وارد دانشگاه هاروارد شود. در دانشگاه با استیو بالمر آشنا شد و این نقطه عطف دیگری در زندگی بیل گیتس بود؛ چون بعدها همین دو نفر بودند که دست به دست هم دادند و شرکت مایکروسافت را سرپا کردند.
بیل در دانشگاه فکر و ذکرش برنامه نویسی بیسیک بود. او توانست اولین نسخه از این زبان را برای نخستین میکروکامپیوتر بنویسد. او با اصرار خانواده دو سال در دانشگاه ماند؛ ولی تحصیل در دانشگاه با اهداف و رویاهای او سازگاری نداشت. به همین خاطر تصمیم گرفت در سال دوم دانشگاه را رها کند. رها کردن دانشگاه، فصلی پر از فراز و نشیب را در زندگی بیل گیتس رقم زد.
سال 1975؛ سال تولد شرکت مایکروسافت
پاول آلن و بیل گیتس، در کودکی هم با هم دوستان گرمابه و گلستان بودند و به برنامهنویسی عشق میورزیدند. علاقه مشترک آنها به برنامهنویسی باعث شد که در سال 1975، شرکت مایکروسافت را به مدیرعاملی بیل گیتس راهاندازی کنند. آنها در ابتدا در حوزه برنامهنویسی بیسیک کار میکردند. پل پیش از راه اندازی مایکروسافت در شرکتی به نام هانیول استخدام شده بود و بیل هم به او پیوسته بود.
آنها در زمان کار در این شرکت با تراشهای آشنا شدند که میتوانست قابلیتهای بسیار خوبی در زمینه کامپیوترهای شخصی از خود ارائه دهد. این تراشه که Altair نام داشت، محصول شرکتی به نام MITS بود. بیل و پل تصمیم گرفتند با این شرکت تماس بگیرند و بگویند دارند روی برنامه خاصی کار میکنند که با این تراشه اجرا میشود. در حالی که این حرف یک حقه بود و هیچ برنامهای در کار نبود. مدیر MITS هم سریع به پل و بیل پیشنهاد داد که از برنامه خودشان رونمایی کنند. آنها سراسیمه و با تلاش شبانهروزی این برنامه را نوشتند.
پل آلن نسخه آماده این برنامه را نزد مدیر MITS برد و پس از رونمایی موفق این برنامه توانست در این شرکت استخدام شود. سپس بیل هم به این شرکت پیوست. یک سال بعد آنها مایکروسافت را راهاندازی کردند. مشکلی که داشتند این بود که فقط 10 درصد از کسانی که از این نرم افزار استفاده کردند، هزینه آن را پرداختند. پس از مدتی مدیر MITS شرکتش را فروخت و به دنبال علایق خودش رفت. بیل و پل هم تصمیم گرفتند به سیاتل بیایند و روی توسعه شرکتشان کار کنند.
جالب است که بیل گیتس پیش از آنکه 23 ساله شود، به خاطر توان رهبری و مهارت فنی خوب خود، مایکروسافت را در مسیری درست هدایت کرد و توانست بیش از 2.5 میلیون دلار درآمد کسب کند. هوش تجاری و دانش فنی عالی بیل، مایکروسافت را با سرعتی باورنکردنی به پیش میبُرد. در آن زمان شرکتهای مختلفی از جمله اپل، IBM و غیره به صورت مرتب روی حوزه سخت افزار کار میکردند؛ ولی سیاست شرکت مایکروسافت فعالیت در حوزه نرم افزار بود.
اولین همکاری مهم بیل گیتس و مایکروسافت با شرکت IBM
اولین همکاری مهم شرکت مایکروسافت با شرکت IBM رقم خورد. این شرکت به دنبال یک نرم افزار برای راه اندازی رایانه شخصی جدیدی بود که تولید کرده بود.بیل گیتس، نمونه مشابه سیستم عامل مناسب برای IBM را پیدا کرد و حق این برنامه را به صورت کامل از توسعهدهنده آن خرید. او این سیستم عامل جدید را با کامپیوترهای IBM تطبیق داد و آن را به این شرکت به قیمت 50 هزار دلار فروخت.
پس از این اتفاق، همکاری مایکروسافت با شرکت اپل هم آغاز شد و بیل گیتس و همکارانش، نرم افزاری هم برای شرکت اپل نوشتند. در واقع اولین جرقه ثروتمند شدن بیل گیتس، از همین دو همکاری زده شد.
سال 1981؛ سالی سرنوشتساز برای بیل گیتس و مایکروسافت
از سال 1975 تا 1981 مایکروسافت دوره مهمی را پشت سر گذاشت و کارمندان این شرکت از 25 نفر به 128 نفر رسیدند. درآمد این شرکت 16 میلیون دلار شده بود که رقمی قابل توجه بود. سال 1981 مایکروسافت سهام خود را برای فروش عرضه کرد و از آن سال بیل گیتس رئیس هیئت مدیره و پل آلن جانشین او شد.
از 1981 تا 1983. مایکروسافت دفاتر خود را در کشورهای مختلفی از جمله ژاپن و انگلستان راه اندازی کرد. همه چیز داشت خوب پیش میرفت تا اینکه پل آلن در سال 1983 سرطان خون گرفت و از سمت خود کنارهگیری کرد. او پس از مدتی بهبود پیدا کرد ولی ترجیح داد که به کار خود برنگردد و صرفاً یک سهامدار در شرکت مایکروسافت باشد. او تا سال 2018 دو بار دیگر به این سرطان مبتلا شد تا اینکه در سال 2018 دار فانی را وداع گفت. او در زمان مرگ 20.3 میلیارد دلار دارایی و ثروت داشت.
ویندوز؛ تعیینکننده سرنوشت شرکت مایکروسافت
در سال 1981 مایکروسافت و اپل همکاری خودشان را در حوزه نرم افزارهای مکینتاش آغاز کردند. در حال کار روی این نرم افزارها، بیل گیتس به دستاوردهای خوبی در حوزه ترکیب قابلیتهای گرافیکی و تصویری با کامپیوترهای شخصی رسید و شروع به توسعه ویندوز کرد. رقبای این شرکت در آن سالها به نرم افزارهای گرافیکی دست پیدا کرده بودند؛ ولی گیتس با توانمندی تجاری خود گوی سبقت را از رقبای خود ربود و در سال 1985 ویندوز را روانه بازار کرد.
اپل از مایکروسافت شاکی بود و میگفت ویندوز خیلی شبیه مکینتاش است ولی گیتس میگفت این دو سیستم عامل از اساس با هم فرق دارند. کار این دو شرکت به دادگاه کشید و دادگاه به نفع مایکروسافت رأی داد و این غائله برای شرکت مایکروسافت و بیل گیتس ختم به خیر شد.
مایکروسافت در سال 1986 وارد بورس شد
بیل گیتس تصمیم گرفت در سال 1986 شرکت خود را وارد بورس کند. او 45 درصد از سهام را برای خودش نگه داشت و بقیه را در بورس به فروش رساند. در مدت یک سال، سهام این شرکت با رشد عجیبی همراه شد و ثروت بیل گیتس جوان به 101 میلیارد دلاری رسید.
بیل حتی یک لحظه هم از پا ننشست و در سال 1989 مایکروسافت آفیس را روانه بازار کرد و مشغول توسعه ویندوز شد. تلاشهای او جواب داده بود. اکنون بازار سیستم عامل در انحصار مایکروسافت بود. این شرکت چندین بار با دولت آمریکا درگیر شد؛ ولی گیتس با مهارتهای ارتباطی خوبی که داشت با دولت تعامل کرد و توانست دولتمردان را با خودش همراه سازد تا ضربهای به شرکتش وارد نشود.
بیل راه مادرش در امور خیریه را ادامه داد
وقتی مادر بیل فوت کرد، بیل گیست و همسرش تصمیم گرفتن وارد امور خیریه شوند و راه و روش مادر بیل را ادامه دهد. او و همسرش به کمک چند خانواده ثروتمند دیگر بنیاد بیل و ملیندا گیتس (Bill & Melinda Gates Foundation) را راه اندازی کردند.
بیل گیست تصمیم گرفت فعالیت خود را در مایکروسافت کاهش دهد و به امور دلخواهش بپردازد. او در سال 2000 به ریاست هیئت مدیره مایکروسافت اکتفا کرد و امور اجرایی مایکروسافت را به استیو بالمر سپرد. از آن به بعد بیشتر وقت خود را به امور خیریه اختصاص داد.
بیل در سال 2014 اعلام قصد که قصد دارد از ریاست هیئت مدیره هم کنارهگیری کند و تنها به عنوان یک مشاور در کنار مایکروسافت باشد. همان سال استیو بالمر هم کنارهگیری کرد و ساتیا نادلا مدیر عامل مایکروسافت شد.
بیل گیتس الآن مشغول چه کاری است؟
بیل گیتس در سال 2020 میلادی تصمیم گرفت که از هیئت مدیره مایکروسافت هم کنار برود و هماکنون با در اختیار داشتن 1.3 درصد از سهام مایکروسافت، سهامدار عمده این شرکت به حساب میآید. او تا سال 2017 ثروتمندترین فرد جهان بود تا اینکه جف بزوس، مدیرعامل و بنیانگذار آمازون از راه رسید، او را کنار زد و در سال 2018 به ثروتمندترین شخص جهان تبدیل شد.
او در حال حاضر بیشتر زمان خود را صرف خدمت به بشریت و امور خیریه میکند. بیل گیتس در زمان شیوع بیماری کووید-19 که از ویروس کرونا حاصل میشود، اعلام کرد که قصد دارید سرمایهگذاری عمدهای برای پیدا کردن واکسن برای درمان این بیماری انجام دهد.
او در حال حاضر بیشتر بر امور خیریه خودش تمرکز دارد و میکوشد بهترین استراتژیها را برای این خیریه تدوین کند. بیل گیتس و همسرش این بنیاد خیریه را به کمک هم اداره میکنند؛ ولی پس از 25 سال زندگی مشترک، در سال 2021 از یکدیگر جدا شدند.
دارایی بیل گیتس در سال 2023
در حال حاضر بیل گیتس 67 ساله، حدود 104 میلیارد دلار ثروت دارد. بر اساس رتبهبندی مجله فوربز، بیل گیتس در رتبه ششم ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد. اگر بخواهیم ثروت بیل گیتس به تومان را محاسبه کنیم، باید نرخ روز دلار مد نظر قرار دهیم. در زمان نگارش این مقاله هر دلار 50 هزار تومان اعلام شده است. با این حساب ثروت بیل گیتس به تومان حدود 5200 هزار میلیارد تومان (5200000000000 تومان یا 5200 همت) است.
بهترین شغل از نظر بیل گیتس
تاکنون بیل گیتس نظرهای مختلفی در مورد بهترین مشاغل داده است. او در یکی از مصاحبههای خود اعلام کرد که هوش مصنوعی با سرعتی باورنکردنی به سمت جلو حرکت میکند و در سالهای آتی، نقش مهم و مؤثری در جهان ایفا خواهد کرد؛ به همین دلیل هوش مصنوعی در حال حاضرف حوزه کاری فوقالعادهای است و هر شغلی که به نوعی با هوش مصنوعی در ارتباط باشد، شغلی عالی و سودآور به حساب میآید.
اگر مصاحبه بیل گیتس با مجموعه لینکدین را مطالعه کنید، متوجه میشوید که این مرد ثروتمند، مشاغل مرتبط با علوم، مهندسی و اقتصاد را مشاغلی با تقاضای بالا قلمداد کرده است. او بر این باور است که مشاغل مرتبط با علوم، اقتصاد و مهندسی در سالهای آتی رشد بالاتری را تجربه میکنند و نیاز شرکتها به فارغ التحصیلان این رشتهها، بیشتر میشود.
دین بیل گیتس چیست و نظر او درباره خدا
بسیاری از افراد دوست دارند بدانند که نظر بیل گیتس درباره خدا چیست. اگر بخواهیم در مورد دین بیل گیتس صحبت کنیم، میتوانیم بگوییم که او ندانمگرا محسوب میشود. مصاحبه بیل گیتس با دیوید فراست نشان میدهد که او، اعتقاد چندانی به مسیحیت و کلیسا ندارد و اظهار نظر قطعی در مورد وجود یا عدم وجود خدا نمیکند؛ از این رو او را یک ندانمگرا میدانند.
او در مصاحبه با دیوید فراست گفت: «من کسی نیستم که به طور منظم به کلیسا بروم. عناصر خاص مسیحیت چیزی نیست که من به آن اعتقاد زیادی داشته باشم. از نظر انجام کارها، من یک رویکرد نسبتاً علمی برای علت وقوع و چگونگی وقوع اتفاقات دارم. من نمی دانم خدا هست یا خیر!»
او در سال 2014 اظهار داشت: «من فکر می کنم سیستمهای اخلاقی دین فوقالعاده مهم هستند. من و همسرم فرزندان خود را به شیوهای مذهبی تربیت کردهایم. آنها به کلیسای کاتولیک رفتهاند که ملیندا به آن میرود و من در آن شرکت میکنم. اکنون علم بخشی از قلمرویی را که دین در گذشته پر میکرد، پر کرده است.»
با این تفاصیل میتوان گفت بیل گیتس در مورد دین و خداوند، دیدگاهی انعطافپذیر دارد. او بر این باور است که اعتقاد به خداوند برای بسیاری منطقی است؛ ولی خودش ترجیح میدهد که به جای دین، به حقایق علمی باور داشته باشد.
با 6 راز موفقیت بیل گیتس آشنا شوید؛ درسهایی که از بیل گیتس میگیریم
بیل گیتس در مسیر زندگی خود با چالشهای فراوانی روبرو شد؛ ولی در نهایت با تلاش و پشتکار توانست همه مشکلات را کنار بزند و موفق شود. زندگی بیل برای بسیاری از کارآفرینان، آموزنده و سرشار از نکات مهم و تأثیرگذار است. در صورتی که بتوانیم رازهای موفقیت بیل گیتس را درک کنیم و از این رازها درس بگیریم، مسلماً میتوانیم تحول بزرگی در زندگی خود رقم بزنیم.
در ادامه این مطلب قصد داریم به چند مورد از درسهای مهمی بپردازیم که میتوانیم از زندگی بیل یاد بگیریم. مطمئناً این درسها میتواند به ما در مسیر موفقیت و دستیابی به اهداف و آرزوها کمک کند:
1. چند مهارت را یاد بگیرید
بیل گیتس از جمله افراد خودساختهای است که فقط متکی به دانش فنی و تخصصی خودش نیست؛ بلکه در زمینه تجارت و نوآوری هم شخصیتی برجسته و توانمند محسوب میشود. او در دوران هدایت و رهبری مایکروسافت تلاش کرد که علاوه بر افزایش سطح دانش فنی این شرکت، تمامی ترفندهای تجاری را هم به کار ببندد تا رقبا نتوانند گوی سبقت را از این شرکت بربایند. او در زمینه رهبری مایکروسافت سنگ تمام گذاشت و به همین دلیل به عنوان یک الگوی رهبری در جهان شناخته میشود.
2. ریسکپذیری خودتان را بالا ببرید
راز موفقیت بیل گیتس ریسک پذیری است، از نظر ریسکپذیری واقعاً شخصیتی توانمند و یگانه است. او با همین توانایی توانست موفقیتهای زیادی به دست بیاورد. وقتی بدون هیچ طرحی به MITS زنگ زد و گفت برنامهای طراحی کرده است و پس از آن روی برنامه خودش کار کرد، همه اطرافیانش فهمیدند که پوست و گوشت او با ریسکپذیری عجین شده است.
او از تمام جوانان میخواهد که ترس را کنار بگذارند؛ زیرا همین ترس میتواند باعث شود که انسان از رقبای خود عقب بماند. او یک بار دیگر در هنگام اعلام طراحی کردن ویندوز ریسک کرد. وقتی رقبا داشتند از او جلو میزدند اعلام کرد که ویندوز آماده شده است. در حالی که دو سال بعد ویندوز را روانه بازار کرد.
3. جهان را به جای بهتری برای زندگی بشر تبدیل کنید
بیل گیتس پس از یک بازه زمانی تصمیم گرفت فعالیت اقتصادی را کمتر کند و به امور خیریه مشغول شود. او رسالت خود را پیدا کرده بود و میخواست زمین را به جای بهتری برای بشریت تبدیل کند. او با اخلاق و منش خودش به ثروتمندان جهان، دلیل موجهی برای زندگی کردن داد. او با راه اندازی بنیاد خیریه خودش در تلاش است به افراد بیشتری کمک کند و از این کار احساس بسیار خوبی دارد. این موضوع میتواند برای کارآفرینان و سرمایهگذاران یک درس مهم و آموزنده باشد. کمک به همنوعان، مهمترین رسالتی که ما در این دنیا بر عهده داریم.
4. نوآوری، قلب و روح یک کسب و کار است
اگر قصد دارید در کسب و کار خودتان موفق شوید، باید مرزها را کنار بزنید و وارد فضای نوآوری شوید. اگر در کسب و کاری که دارید نوآوری به خرج ندهید، چه دلیلی دارد که مشتریان بین شما با سایر کسب و کارها فرق بگذارند و برای شما ارزش و اهمیت بیشتری قائل شوند؟ بنابراین اگر دنبال ارزش بیشتری هستید باید تلاش کنید و با نوآوری به همه ثابت کنید که بهتر از بقیه میتوانید نیاز کاربران را برطرف کنید. ما برای شما دورهی آموزشی مدیریت کسب و کار را تهیه دیدیم تا بتوانید به بهترین روش و جدید ترین روش ها سیستم کسب و کار خود را مدیریت کنید.
بیل گیتس در تمام مدت فعالیت خودش و در هر زمینه پیشتاز بود. او به فکر این بود که کاری نو انجام دهد و به شکلی تازه نیاز کاربران و مخاطبان خودش را برطرف کند. اگر او هم میخواست مثل سایر کارآفرینان به نیاز مردم پاسخ دهد به یکی ثروتمندترین افراد در سراسر جهان تبدیل نمیشد.
5. مطالعه کردن را به یکی از عادات روزانه خود تبدیل کنید
یکی از عادات اصلی بیل گیتس که او را به شهرت و معروفیت رسانده، مطالعه کردن کتاب است. او سالانه 50 کتاب میخواند. با یک محاسبه ساده متوجه میشویم که او هر هفته، یک کتاب مطالعه میکند. پژوهشهای علمی نشان میدهد که 85 درصد افراد میلیاردر و مولتی میلیاردر، نخستین کسانی در خاندان خود بودند که چنین ثروتی را رقم زدند. اکثر این افراد، با مطالعه کتاب به چنین جایگاهی رسیدهاند.
این دسته از افراد بیشتر کتابهای آموزشی میخوانند تا با ایدهها و روشهای نوین آشنا شوند. برخی از ثروتمندان بر این باور هستند که هر ایده، یک میلیون دلار ارزش دارد و اکثر ایدهها با مطالعه کتاب به ذهنشان میرسد یا این ایدهها را در کتابها مییابند.
6. پای علاقه خود بایستید و با پشتکار و خودباوری، رویاهای خود را محقق کنید
اگر بیل گیتس توانست به چنین جایگاهی برسد، به این دلیل بود که از ابتدا به کامپیوتر و برنامهنویسی علاقه داشت. حتی مخالفتهای پدر و مادرش هم او را از علایقش منصرف نکرد. او با تمام وجود پای علایق خود ایستاد تا اینکه پدر و مادرش هم در برابر او تسلیم شدند و اجازه دادند که از دانشگاه انصراف دهد و علایقش را دنبال کند.
پس از اینکه از دانشگاه بیرون آمد، با تمام وجود به کسب و کارش ادامه داد و با تلاش شبانهروزی و پشتکار موفق شد، یک بیزینس نوآورانه و پیشرو خلق کند. خودباوری بیل گیتس یکی دیگر از رازهای موفقیت او محسوب میشود. او با تکیه بر خودباوری و پشتکار، به ترس خود از شکست غلبه کرد. او چندین بار در مسیر کسب و کار خود شکست خورد؛ ولی با اعتماد به نفس و تلاش فراوان توانست از جای خود برخیزد و به مسیرش ادامه دهد.
آیا مطالعه بیوگرافی بیل گیتس برای شما هم تأثیرگذار و الهامبخش بوده است؟
مطالعات علمی نشان میدهد که موفقیت، یک علم است و به دانش و مهارت کافی نیاز دارد. افراد خودساخته و ثروتمند با یادگیری دانش و مهارت لازم، توانستند به اهداف و رویاهای خود دست پیدا کنند و زندگی خود را متحول سازند. در صورتی که شما هم میخواهید هدفهای موجود در لیست اهداف خود را یکی پس از دیگری، تیک بزنید، لازم است پا در میدان تمرین، تکرار و یادگیری بگذارید.
در صورتی که این مقاله برای شما جذاب و آموزنده بود، پیشنهاد میشود مقاله داستان وارن بافت را مطالعه کنید. مطالعه این مقاله در کنار مطالعه داستان بیل گیتس به ما کمک میکند که با دو شیوه مختلف ثروتمند شدن (سرمایهگذاری و نوآوری) آشنا شویم و بتوانیم بهترین مدل را برای خودمان برگزینیم.
آیا مطالعه زندگی نامه بیل گیتس برای شما هم آموزنده و انگیزهبخش بوده است؟ مهمترین درسی که از بیل گیتس آموختهاید، چیست؟ لطفاً نظرها و پیشنهادهای خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش دیدگاهها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.
لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.