گاهی مواقع کارهای کوچکی که هر روز انجام می‌دهیم، روی موفقیت ما تأثیر مستقیم دارند و باعث می‌شوند که بتوانیم سایر کارهای خود را با انگیزه و انضباط بیشتری پیش ببریم. ژانرال ویلیام اچ. مک ریون، کهنه سرباز نیروی دریایی آمریکا در کتاب تخت خوابت را مرتب کن، تلاش می‌کند تجربیات خود را به ما منتقل کند. وی بر این باور است که کارهای ساده‌ای مثل مرتب کردن تخت خواب می‌تواند سرآغاز بهبود زندگی و کسب و کار ما باشد.

در این مقاله می‌خواهیم آموزه‌های کتاب تحت خوابت را مرتب کن را به شکلی مختصر و مفید مرور کنیم. در صورتی که شما هم تمایل دارید زندگی خود را بهبود ببخشید و دغدغه رشد فردی خود را دارید، پیشنهاد می‌شود که تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

 

 

آشنایی با ویلیام مک ویون نویسنده کتاب تخت خوابت را مرتب کن

 

ویلیام مک ریون (William Harry McRaven) در ششم نوامبر سال 1955 در شهر پینهورست ایالت کارولینای شمالی آمریکا به دنیا آمد. وی پس از گذراندن دوران تحصیلات خود، از دانشگاه تگزاس فارغ التحصیل شد و پس از آن در بخش آموزش افسران نیروی دریایی عضو شد. رشته کارشناسی او روزنامه‌نگاری بود ولی تصمیم گرفت که برای کارشناسی ارشد به دانشگاه نیروی دریایی برود.

او در نیروی دریایی آمریکا، خدمات ارزنده‌ای ارائه داد و یکی از افرادی بود که به طور همزمان مسئولیت‌های نظامی مختلفی داشت. وی تلاش می‌کند که تجربیات ارزشمند خود را در اختیار افراد جامعه قرار دهد و بر این باور است که تجربیاتش می‌تواند برای تمام افراد جامعه، کاربردی باشد.

در سال 2014 از او دعوت کردند که در جشن فارغ التحصیلی دانشگاه تگزاس سخنرانی کند. او در این مراسم، تجربیات ارزشمندی از خودش ارائه کرد. این سخنرانی در محافل جهانی مورد استقبال قرار گرفت و متخصصان و مدیران بزرگ در سراسر دنیا، این سخنرانی را از طریق اینترنت تماشا کردند. همین مسئله باعث شد که ژنرال مک ریون، تصمیم بگیرد کتاب تخت خوابت را مرتب کن را بنویسد. این کتاب در سال 2017 منتشر شد و همان سال در لیست یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیورک تایمز قرار گرفت.

 

 

مهم‌ترین درس‌هایی که از کتاب تخت خوابت را مرتب کن می‌آموزیم

 

ژنرال ویلیام مک ریون در کتاب تخت خوابت را مرتب کن، ده نکته بسیار مهم و اساسی را مطرح می‌کند. در این بخش از مقاله تلاش می‌کنیم که مهم‌ترین درس‌هایی که می‌توان از این کتاب ارزشمند آموخت را مرور و بررسی کنیم:

 

 

درس اول: می‎خواهید جهان را تغییر دهید؟ از تخت خواب خود شروع کنید!

 

آقای مک ریون اولین مسئولیتی که در نیروی دریایی بر عهده داشت این بود که تخت خوابش را برای بازرسی آماده کند. او باید به بهترین شکل تخت خوابش را مرتب می‌کرد تا نظم و انضباط و توجه خودش به جزئیات را به مسئولان نشان دهد.

درست است که مرتب کردن تخت خواب، کار چندان خاصی نیست ولی اگر آن را در ابتدای روز به خوبی انجام دهید، اولین کار خود را به صورت کامل انجام داده‎اید و اکنون می‌توانید خود را برای کامل کردن سایر کارهای خود در طول روز آماده کنید. جالب است که اگر در طول روز، با شکست روبرو شوید و نتوانید کارهای خود را به خوبی انجام دهید، زمانی که به خانه برمی‌گردید با یک تخت خواب مرتب و زیبا روبرو می‌شوید که می‌تواند به شما آرامش بدهد و خواب خوبی را برایتان رقم بزند.

در صورتی که بتوانید کارهای کوچک را باکیفیت انجام دهید، قطعاً از پس کارهای مهم و بزرگ هم برمی‌آیید. کامل کردن یک کار ساده، انگیزه خوبی برای کامل کردن سایر کارها به حساب می‌آید. در کتاب تخت خوابت را مرتب کن می‌خوانیم:

اگر نتوانید کارهای کوچک را درست انجام دهید‌، هرگز کارهای بزرگ را درست انجام نخواهید داد.

دارن هاردی در کتاب اثر مرکب همین مطلب به خوبی بیان می‌کند. او بر این باور است که کارهای جزئی و کوچکی که در طول روز انجام می‌دهیم، شاید در نگاه اول بی‌تأثیر و ناچیز به نظر برسند ولی اگر هر روز و در بلندمدت آن‌ها را تکرار کنیم، می‌توانند آثار شگفت انگیزی به همراه داشته باشند.

به عنوان مثال اگر تخت خواب خود را هر روز به خوبی مرتب کنیم، هر روز انگیزه کافی برای تکمیل کردن سایر کارهای روزانه خود پیدا می‌کنیم. حال اگر هر روز کارهای خود تکمیل کنیم، در بلندمدت می‌توانیم به موفقیت شخصی برسیم.

 

 

درس دوم: داشتن همراه می‌تواند سرعت دستیابی به موفقیت را چند برابر کند

 

بسیاری از کارها را می‌توان به تنهایی انجام داد ولی اگر تلاش کنیم که در همان کارها، یک همراه یا حامی پیدا کنیم قطعاً به نتایج بهتر و ارزشمندتری می‌رسیم؛ چون آن همراه باعث می‌شود که انگیزه و انرژی بیشتری پیدا کنیم، تعهد خودمان را در لحظات حساس و دشوار حفظ کنیم و با توان بیشتری به مسیر خود ادامه دهیم.

به عنوان مثال اگر می‌خواهیم ورزش کنیم، به باشگاه بدنسازی برویم یا وزن خود را پایین بیاوریم، یک شخص همراه می‌تواند کمک زیادی به ما بکند. وزن کم کردن یا عضله ساختن، کار آسانی نیست و به ماه‌ها و حتی سال‌ها کار و تلاش مداوم نیاز دارد. قطعاً بعضی مواقع از ورزش کردن و کاهش وزن، خسته می‌شویم و کم می‌آوریم. در این مواقع است که آن همراه به ما انرژی و انگیزه می‌دهد و ما نیز همین کار را در لحظات دشوار برای او انجام می‌دهیم.

ژنرال مک ریون در دوران آموزش نیروی دریایی به این نتیجه رسید که پیدا کردن دوست و همراه می‌تواند نقش مهمی در موفقیت ما داشته باشد و از این رو افراد موفق و ثروتمند به تیم سازی اعتقاد خاصی دارند. در کتاب تخت خوابت را مرتب کن جمله بسیار زیبا و ارزشمندی وجود دارد که کلی درس در آن نهفته است:

زندگی مانند یک قایق پدالی دونفره است. پس اگر دلتان می‌خواهد رو به جلو حرکت کنید، کسی را پیدا کنید که کنارتان بنشیند و با هم پدال بزنید. کسی را انتخاب کنید تا زندگی خود را با او شریک شوید. تا می‌‌توانید دوست پیدا کنید و به یاد داشته باشید که موفقیت شما به دیگران نیز بستگی دارد.

 

 

درس سوم: هیچ وقت افراد را از روی ظاهری که دارند، قضاوت نکنید

 

یکی از آموزه‌ها و درس‌های مهمی که می‌توانیم از کتاب تخت خوابت را مرتب کن بگیریم این است که نباید انسان‌ها را از روی ظاهری که دارند قضاوت کنیم. چیزی است که اهمیت دارد، وسعت قلب افراد است. ظاهر افراد به هیچ عنوان خصوصیات شخصیتی آن‌ها را نشان نمی‌دهد.

اگر می‌خواهیم کسی را بشناسیم، باید ابتدا با او آشنا شویم و مدتی از این آشنایی بگذرد تا به خصوصیت‌های شخصی آن فرد پی ببریم. سازمان‌های خوب و توانمند هیچ گاه به خاطر ظاهر یک فرد، دست رد به سینه او نمی‌زنند؛ بلکه با استفاده از انواع تست شخصیت شناسی تلاش می‌کنند که خصوصیات این افراد را بشناسند، اگر این خصوصیات با ویژگی‌های لازم برای موقعیت شغلی مورد نظر سازگار بود، آن فرد را استخدام می‌کنند.

 

 

درس چهارم: با تمام وجود برای هدفتان بجنگید

 

توجه داشته باشید که زندگی، همیشه نسبت به شما، کار و تلاشتان عادلانه رفتار نمی‌کند. بسیاری از افراد وقتی عادلانه نبودن زندگی را درک می‌کنند، دست از تلاش و کوشش برمی‌دارند و زبان به شکوه و شکایت می‌گشایند. به خاطر داشته باشید که در این زندگی، کسانی به موفقیت‌های بزرگ می‌رسند که روحیه جنگنده داشته باشند و در برابر ناملایمات تسلیم نشوند. اگر ادیسون و بسیاری از بزرگان، روحیه جنگنده نداشتند، مطمئن باشید که بشر امروزی، این سطح از رفاه و آسایش را نداشت.

وقتی بپذیریم که زندگی قرار نیست که همیشه با ما عادلانه رفتار کند، می‌توانیم تلاش و کوشش خود را برای رسیدن به موفقیت چندبرابر کنیم. ژنرال مک ریون در دوران آموزشی خود در نیروی دریایی، مافوقی داشت که بدون هیچ دلیل مشخصی سربازان را تحت فشار قرار می‌داد و با آن‌ها غیرمنطقی رفتار می‌کرد. سربازان با او رابطه خوبی نداشتند ولی آن مافوق تصمیم داشت که به زیردستان خودش یاد بدهد که قرار نیست زندگی با ما منصفانه رفتار کند. آقای مک ریون در کتاب تخت خوابت را مرتب کن می‌نویسد:

گاهی اوقات هرچقدر هم که تلاش کنید، باز هم نمی‌توانید نتیجه دلخواه خود را کسب کنید. پس به جای ناامید شدن، از جای خود برخیزید، به روبرو نگاه کنید و به آینده امیدوار باشید.

ما در مواجهه با شکست‌های خود می‌توانیم جا بزنیم و تسلیم شویم یا اینکه با تمام توان خود از جا برخیزیم و با تلاش و کوشش رو به جلو حرکت کنیم. انسان‌های عادی و افرا منحصر به فرد و خاص به واسطه واکنشی که نسبت به بی‌عدالتی‌های دنیا دارند، تعریف می‌شوند.

 

 

درس پنجم: شکست‌ها کلاس درس هستند؛ آن‌ها را از دست ندهید

 

زندگی تمام بزرگان و افراد موفق جهان به ما نشان می‌دهد که شکست، پلی برای رسیدن به موفقیت و پیروزی است. البته این پل، زمانی شکل می‌گیرد که ما شکست‌های خود را با آغوش باز بپذیریم و تجربیات لازم را از دل آن‌ها استخراج کنیم. شکست‌های ما، بهترین کلاس‌های درسی است که می‌توانیم در آن‌ها شرکت کنیم.

برخی از افراد بر این باور هستند که در این زندگی، هیچ شکستی وجود ندارد. ما در کارهای خودمان یا موفق می‌شویم یا اینکه یاد می‌گیریم چگونه به موفقیت برسیم. ژنرال مک ریون در دوران آموزش نیروی دریایی، در یک تیم شنا حضور داشته است. کسانی که در مسابقات شنا آخر می‌شدند، باید تمرین‌های استقامتی انجام می‌دادند.

نویسنده کتاب تخت خوابت را مرتب کن، همیشه در مسابقات شنا آخر می‌شد که بتواند تمرین‌های استقامتی انجام دهد. این تمرین‌ها باعث شده بود که شتاب این ژنرال کارکشته؛ در هنگام شنا بیشتر شود. او به قدری در تمرین‌های استقامتی شرکت کرده بود که در آزمون پایانی، جزء تیم برنده شد. در واقع او توانست از شکست‌های خود، پلی برای رسیدن به موفقیت بسازد.

 

 

درس ششم: از ریسک کردن نهراسید

 

درست است که پشتکار داشتن برای دستیابی به موفقیت، لازم و ضروری است ولی گاهی باید ریسک کنیم و با این ریسک‌ها، سرعت رشد و پیشرفت ما بیشتر می‌شود. البته باید ریسک‌های حساب‌شده را برای خودمان انتخاب کنیم که این امر مستلزم آن است که به اضطراب خود پیروز شویم، به توانمندی‌های خودمان اعتماد کنیم و با تمام توان تلاش کنیم. در کتاب تخت خوابت را مرتب کن، جملع بسیار زیبایی در مورد ریسک کردن و اهمیت بالای آن نوشته شده است:

زندگی یک مبارزه است و کسانی که از شکست می‌ترسند، هرگز به پتانسیل خود نخواهند رسید.

 

 

درس هفتم: در تاریک‌ترین لحظات، امید خود را با چنگ و دندان حفظ کنید

 

همه ما در زندگی خود با لحظات تاریک و ناراحت‌کننده‌ای روبرو می‌شویم ولی افرادی به موفقیت می‌رسند که بتوانند در این لحظات دشوار هم امید خود را با تمام وجود حفظ کنند و مچ ناامیدی را بخوابانند. ناامیدی یکی از بدترین حالاتی است که یک انسان می‌تواند به آن دچار شود و به همین خاطر سورن کیرکگور، فیلسوف شهیر اگزیستانسالیست، آن را «بیماری منتهی به مرگ» می‎خواند.

در لحظات دشوار، به افراد موفقی فکر کنید که در بدترین شرایط ممکن قرار داشتند ولی با کوشش خستگی ناپذیر خود موفق شدند که شرایط دشوار خود را پشت سر بگذارند. ژنرال مک ریون در طول جنگ‌هایی که در آن حضور داشت، برخی از بهترین دوستان خود را از دست داد و کلی رنج کشید ولی از دل این رنج‌ها بود که مقاومت و امیدوار بودن را آموخت. از این رو است که از ما به عنوان مخاطب کتاب می‌خواهد که در بدترین شرایط هم بهترین نسخه از خودمان را ارائه دهیم. او در کتاب تخت خوابت را مرتب کن می‌نویسد:

همیشه باید به یاد داشته باشید که لحظاتی در زندگی وجود خواهد داشت که روح ما در هم شکسته می شود و دسترسی به امید دشوار است. این لحظات است که ما را به جستجوی بهترین در خود فرا می خواند. امید چیزی است که بسیاری از ما به آن پایبندیم. ما همچنین می توانیم امید را به دیگران القا کنیم و به آن‌ها و خودمان قدرت ببخشیم.

او در طول سال‌های فعالیت خود در نیروی دریایی، افسرانی را می‌دید که در جنگ، هر دو پای خود را از دست داده بودند ولی با تکیه بر نیروی ایمان و اراده خود توانسته بودند که به زندگی خود معنا ببخشند و هدف والا و باارزشی را دنبال کنند. اگر آن‌ها توانستند چنین کاری انجام دهند، پس چرا ما نتوانیم یک زندگی بی‌نظیر برای خودمان خلق کنیم؟ همیشه به خاطر داشته باشید که مهم نیست چه اتفاقی میفتد؛ وظیفه شما این است که بدون وقفه تلاش و کوشش کنید.

 

 

بهترین ترجمه کتاب تخت خوابت را مرتب کن

 

کتاب تخت خوابت را مرتب کن به قدری مهم و تأثیرگذار است که به زبان‌های مختلفی ترجمه است. فقط در کشور خودمان، نزدیک به ده نفر این کتاب را ترجمه کرده‌اند و انصافاً همه این ترجمه‌ها خوب و قابل قبول هستند. پس از کلی تجزیه و تحلیل به این نتیجه رسیدیم که بهترین ترجمه این کتاب، به آقای حسین گازر تعلق دارد. این ترجمه جذاب را انتشارات کتاب کوله پشتی روانه بازار کرده است. در صورتی که تمایل دارید این کتاب را به صورت اینترنتی تهیه کنید، کافی است به وب‌سایت انتشارات کتاب کوله پشتی مراجعه کنید.

 

 

شما هم می‌توانید با کارهای ساده تکمیل‌شده، در مسیر موفقیت قرار بگیرید

 

در حال حاضر دنیای پیرامون ما پر از جملات و نقل قول‌هایی است که راه و رسم موفقیت را به ما نشان می‌دهد. این جملات و راهکارها واقعاً خوب و کاربردی هستند ولی بسیاری از ما دنبال افرادی می‌گردیم که مسیر موفقیت را به صورت کاملاً ساده‌شده و ملموس به ما توضیح دهند.

آقای ویلیام مک ریون در کتاب تخت خوابت را مرتب کن، خیلی صمیمی و ساده، تجربیات خود را با ما به اشتراک می‌گذارد و این تجربیات می‌تواند در مسیر موفقیت، کمک زیادی به ما بکند. این کتاب از ما می‌خواهد که در ابتدای روز، یک کار را به خوبی و به طور کامل انجام دهیم تا بتوانیم انگیزه لازم برای کامل انجام دادن سایر کارهای روزانه خود را پیدا کنیم. می‌توان تمام کتاب مورد بحث را در جمله زیر خلاصه کرد:

هیچ چیز نمی‌تواند جایگزین قدرت و آرامشی شود که ایمان و باور یک شخص به او هدیه می‌کند اما گاهی اوقات عمل ساده‌ای مانند مرتب کردن تخت خواب بعد از بیدار شدن می‌تواند به یک فرد چنان انرژی و رضایتی بدهد که تا پایان روز همراه او باشد.

در صورتی که این مقاله برای شما مفید و آموزنده بود، پیشنهاد می‌شود خلاصه کتاب سه شنبه ها با موری اثر میچ آلبوم را مطالعه کنید. میچ آلبوم در این کتاب، تجربیات بی‌نظیر استادی به نام موری شوارتز را با ما به اشتراک می‌گذارد.

آیا مطالب و درس‌هایی که در کتاب تخت خوابت را مرتب کن، مطرح شده، امتحان کرده‌اید؟ از نظر شما پیدا کردن یک کار و انجام دادن کامل آن در ابتدای روز چه تأثیری روی موفقیت ما دارد؟ اصلاً چنین کاری می‌تواند در پیشرفت ما نقشی داشته باشد؟ لطفاً نظرات خود در مورد این کتاب و راهکارهای آن را با ما در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.