در دنیای امروز هر کس می‌خواهد به رشد، پیشرفت و موفقیت برسد، چاره‌ای جز مسئولیت‌ پذیری ندارد. افرادی که می‌خواهند شخصیت و زندگی خود را بسازند و آباد کنند، باید مسئولیت 100 درصد زندگی خود را بر عهده بگیرند و نگرشی بالغانه نسبت به زندگی داشته باشند. یکی از کتاب‌هایی که مسئولیت پذیری را به ما یاد می‌دهد و به ما کمک می‌کند که به اهداف و خواسته‌های خود در زندگی دست پیدا کنیم، کتاب قدرت انضباط شخصی (The Power of Discipline) اثر دنیل والتر است. پس از مطالعه این کتاب یاد می‌گیریم که از خودکنترلی و استحکام روانی برای رسیدن به اهدفمان استفاده کنیم.

ما برای رسیدن به موفقیت به مهارت‌های مختلفی نیاز داریم ولی مهم‌ترین مهارتی که ما را به اهدافمان نزدیک‌تر می‌کند، «انضباط شخصی» است. انضباط شخصی باعث تقویت شخصیت انسان می‌شود و کسانی که شخصیت قوی دارند می‌دانند که هیچ کس جز خودشان نمی‌تواند زندگی آن‌ها را تغییر دهد. به همین خاطر است که علیه بی‌انضباطی و ضعف روانی قیام می‌کنند و آینده‌ای روشن، زیبا و دلخواه برای خودشان می‌سازند. در ادامه این مقاله تصمیم داریم بهترین درس‌های کتاب قدرت انضباط شخصی را در کنار یکدیگر مرور و بررسی کنیم. در صورتی که تمایل دارید از آموزه‌های این کتاب بهره‌مند شوید، تا پایان این مقاله با ما همراه بمانید.

 

 

آشنایی با دنیل والتر، نویسنده کتاب قدرت انضباط شخصی

 

دنیل والتر (Daniel Walter) یکی از نویسندگان توانا و خوش‌قلم اهل کانادا است که تاکنون کتاب‌های مختلفی نوشته و به بازار عرضه کرده است. او بیشتر در زمینه تمرکز، تغییر عادت‌ها، نظم و انضباط، خودکنترلی، استحکام روانی و افزایش ظرفیت حافظه فعالیت می‌کند. او تمام سعی خود را کرده که در این زمینه‌ها کتاب‌های ارزشمند و درجه یک بنویسد و به رشد و پیشرفت مخاطبان خود کمک کند. در واقع حوزه اصلی فعالیت او، حوزه رشد فردی است.

نکته مهمی که در مورد آثار دنیل والتر وجود دارد این است که همه آثار او حاصل مطالعه، تحقیق و پژوهش فراوان است. او برای نوشتن کتاب قدرت انضباط شخصی هم کلی تحقیق کرده و در کتابش کلی داستان و ماجرا از بخش‌های مختلف جهان می‌آورد. در ادامه مهم‌ترین درس‌های این کتاب را در کنار هم مرور خواهیم کرد:

 

 

کتاب قدرت انضباط شخصی برای چه کسانی مناسب است؟

 

کتاب قدرت انضباط شخصی هم مثل سایر کتاب‌ها مخاطبان خاص خودش را دارند اما شاید این سوال برای شما پیش بیاید که این کتاب برای چه کسانی مناسب و کاربردی است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که مخاطبان این کتاب کسانی هستند که:

می‌خواهند عادت‌های بد را از خودشان دور کنند و عادت‌های خوب و جدیدی در وجود خود بکارند.
می‌خواهند از زندگی نامطلوب خود خارج شوند و یک گام برای ساختن زندگی ایده‌آل خود بردارند.
می‎‌خواهند به یک هدف مهم و بزرگ در سال‌های آتی دست پیدا کنند ولی واقعاً نمی‌دانند که باید این سفر را چگونه آغاز کنند.
می‌خواهند مسئولیت زندگی خود را به صورت کامل و صد در صدی در دست بگیرند و به شخصی موفق و خودساخته تبدیل شوند.

 

چند درس مهم از کتاب قدرت انضباط شخصی

 

کتاب قدرت انضباط شخصی کتابی است که هزار درس زیبا و مهم را در دل خود جای داده است. این درس‌ها در کنار خواندنی و شیرین بودن، بسیار آموزنده و ارزشمند است. در ادامه به چند درس بسیار مهم از این کتاب اشاره خواهیم کرد:

 

 

1. انضباط شخصی یک مسئله آموختنی است

 

ممکن است تصور کنید که انضباط شخصی یک مسئله ژنتیکی یا موروثی است. این در حالی است که اصلاً چنین چیزی نیست. برخی خانواده‌ها به صورت موروثی فرزندان خود را منظم و منضبط بار می‌آورند و به همین خاطر است که فکر می‌کنید این منضبط بودنشان ژنتیکی است.

اگر واقعاً می‌خواهید در زندگی خود رشد و پیشرفت کنید و به آن نقطه مورد نظر خود برسید، باید انضباط شخصی را یاد بگیرید و آن را در خود تقویت کنید. آقای دنیل والتر مطالعات متعددی در این زمینه داشته و به این نتیجه رسیده که انضباط شخصی با تمرین و تکرار تقویت و با نادیده گرفتن و کنار گذاشتن تمرین‌ها تضعیف می‌شود. آقای والتر در کتاب قدرت انضباط شخصی می‌نویسد:

طبق پژوهش‌های متعدد ثابت شده که انضباط شخصی برای برخی افراد آسان‌تر از دیگران است. بنابراین اگر قبلاً مهارت انضباط شخصی را در خودمان پرورش نداده باشیم، نمی‌توانیم به یکباره تصمیم بگیریم که دارای نظم و انضباط شویم و به تبع آن انتظار موفقیت داشته باشیم. هنگام انتخاب درست، انضباط شخصی تقویت می‌شود؛ از طرف دیگر، انتخاب‌های نادرست از انضباط شخصی می‌کاهند. اگر به سختی می‌توانید به غذاهای شخصی نه بگویید، نمی‌توانید به برنامه ورزش روزانه پایبند باشید یا نمی‌توانید برای انجام یک کار مفیدتر، دست از تماشای ویدیوهای یوتیوب بکشید. نگران نباشید، هنوز امیدواری برای شما وجود دارد؛ زیرا می‌توانید نظم و انضباط شخصی خود را بهبود ببخشید.

 

 

2. گاهی باید در برابر نیازهای خود بایستید

 

یکی دیگر از مسائلی که موفقیت و پیشرفت را برای ما به ارمغان می‌آورد و باعث می‌شود که بذر استحکام روانی و خودکنترلی در ما کاشته شود، مقاومت و ایستادگی در برابر ارضای فوری نیازهاست. اگر ذهن شما این مهارت را یاد بگیرد، مطمئن باشید که پیشرفت‌های بزرگی را در زندگی خود تجربه خواهید کرد.

خود من به عنوان یک نویسنده، مترجم و تولیدکننده محتوا وقتی پای میز می‌نشینم و کارم را آغاز می‌کنم، با کلی فکر جور واجور روبرو می‌شوم. ممکن است یادم بیفتد که یک قبض را نپرداخته‌ام یا ای کاش فلان کتاب را می‌خواندم یا ای کاش از پشت میز کار بلند شوم و کیکی که در یخچال هست را بخورم. این‌ها افکاری است که سراغ من می‌آید و نمی‌گذارد کارم را به بهترین شکل ممکن انجام دهم. حال من اگر طالب موفقیت، رشد و توسعه باشم باید در برابر این نیازها بایستم وگرنه نمی‌توانم کارهایم را طبق برنامه‌ای که در ابتدای روز ریخته‌ام انجام دهم.

اصلا تأخیر در برآوردن نیاز یکی از اصول حیاتی و بسیار مهم انضباط شخصی است. تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته و تمام این پژوهش‌ها به وضوح نشان می‌دهد که ایستادگی در برابر برآوردن فوری نیاز، انسان را می‌سازد و زمینه رسیدن به تعالی را در او فراهم می‌کند. در کتاب قدرت انضباط شخصی نکات بسیار زیبایی در این زمینه نوشته شده است:

در نتایج تحقیقات بر روی کودکان مشخص شد، شرکت کنندگانی که توانستند رضایت و خشنودی خود را به تأخیر بیندازند، در مقایسه با شرکت کنندگان دیگری که نتوانستن در برابر برآورده کردن نیازهایشان ایستادگی کنند، در تمام زمینه‌های زندگی موفق‌تر بودند. این مطالعه نشان داد که تصمیمی به سادگی اینکه همین الآن کلوچه‌ای بخورید یا آن را به تأخیر بیندازید، نحوه تصمیم‌گیری شما در بزرگسالی را تعیین می‌کند.

انضباط شخصی می‌تواند نقش بسیار مهم و موثری در رشد فردی ما داشته باشد. کسی که انضباط شخصی دارد، مدام روی افزایش تمرکز خودش کار می‌کند و تلاش می‌کند که فعالیت‌ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. افراد اهل انضباط، افرادی هستند که با تمرین و تکرار خو گرفته‌اند و می‌دانند که با تمرین کردن، این مهارت تقویت می‌شود. در واقع مهارت انضباط شخصی شباهت زیادی به ورزش وزنه‌برداری دارد. یک وزنه‌بردار هر چه بیشتر وزنه می‌زند، عضلاتش قوی‌تر و ورزیده‌تر می‌شود. تمرین و تکرار انضباط شخصی هم دقیقاً همین حکم را دارد. دنیل والتر می‌گوید:

نظم و انضباط شما را ملزم می‌کند اهدافی برای خود تعیین کنید، عوامل حواس‌پرتی را فیلتر کنید، کم‌رویی را کنترل کنید، فعالیت‌ها را اولویت‌بندی کنید و اهدافی که تعیین کرده‌اید را دنبال کنید.

 

 

3. مراقب اراده خود باشید؛ زود خسته می شود

 

اراده و انضباط شخصی دو موضوع مرتبط به هم هستند. هر کسی که می‌خواهد به انضباط شخصی برسد باید از قوه‌ی اراده خودش کمک بگیرد. یکی از خصوصیات اراده انسانی این است که مثل یک عضله عمل می‌کند و وقتی از آن استفاده می‌کنید، دیگر خسته می‌شود و آن کارایی سابق را ندارد.

به عنوان مثال وقتی می‌خواهید رژیم بگیرید و وزن خود را کاهش دهید، قوه‌ی اراده شما بیش از چند بار نمی‌تواند به یک کیک شکلاتی پاسخ منفی بدهد. به همین خاطر است که متخصصان بر این باور هستند که کلاً در منزل خود موجودی به نام کیک شکلاتی راه ندهید یا اگر در مهمانی کیک شکلاتی هست، سعی کنید اطراف سینی کیک پرسه نزنید تا قوه اراده شما تضعیف نشود وگرنه در نهایت تسلیم می‌شوید و یک تکه بزرگ کیک نوش جان خواهید کرد.

در واقع همان‌طور که ایستادگی در برابر برآوردن فوری نیازها باعث تقویت نیروی اراده ما می‌شود، پس از مدتی اگر بیش از حد وسوسه شویم، نیروی اراده ما تضعیف می‌شود و در نهایت تسلیم خواهیم شد. بنابراین بهترین راه برای قوی نگه داشتن اراده این است که از وسوسه دور بمانید. در کتاب قدرت انضباط شخصی می‌خوانیم:

نظم و انضباط عبارت است از انجام کاری که می‌دانید باید انجام دهید، حتی در صورتی که تمایلی به آن ندارید اما برای اینکه تلاش برای ایجاد تغییر نتیجه دهد باید ثابت قدم باشید. انجام دادن کارها به صورت یک روز در میان باعث می‌شود که دیرتر به نتیجه برسید. ثبات قدم باعث ایجاد حرکت می‌شود و از این طریق رویاها به واقعیت تبدیل می‌شوند. به یاد داشته باشید که یک فرایند زیستی برای نظم و انضباط وجود دارد و مانند هر عادت دیگری مغز ما طوری برنامه‌ریزی شده است که با تکرار و تمرین زیاد آن را به عنوان یک عادت بپذیرد.

 

 

4. انضباط شخصی، سراسر حُسن و مزیت است

 

نظم و انضباط شخصی در تمامی جنبه‌های زندگی لازم و ضروری است ولی خیلی از افراد هیچ تمایلی به منظم شدن ندارند و با روش «هر چه پیش آید، خوش آید» زندگی می‌کنند. در واقع آن‌ها یک سری عادت و باور دارند و طبق این عادات و باورها زندگی می‌کنند و هیچ تمایلی به تغییر دادن و متحول کردن این عادات ندارند.

کسی که نظم و انضباط شخصی دارد، برای خودش ارزش قائل است و همین باعث می‌شود که عزت نفس بالایی داشته باشد. وقتی عزت نفس انسان بالا باشد، زمینه برای رشد و پیشرفت او فراهم می‌شود ولی وقتی انسان عزت نفس نداشته باشد در هیچ زمینه‌ای آن طور که باید و شاید عمل نمی‌کند و به همین خاطر دیگران هم برای او احترامی شایسته قائل نیستند.

فرد منضبط اهدافی درست و واقع‌بینانه برای خودش تعیین می‌کند و تمام تلاش و کوشش خود را به کار می‌گیرد تا این اهداف را محقق کند. این در حالی است که افرادی که نظم و انضباط ندارند، در ابتدای سال خیلی داغ و پرانگیزه هستند ولی به ماه دوم و سوم که می‌رسند سرشار از ناامیدی می‌شوند و اهداف خود را دست‌نیافتنی تصور می‌کنند. در کتاب قدرت انضباط شخصی نکات بسیار جالبی در مورد خصوصیات افراد منضبط می‌خوانیم:

دوستی‌ها و روابط بر پایه اعتماد هستند. فردی که انضباط شخصی دارد همیشه طبق گفته‌های خودش زندگی می‌کند. اگر از آن‌ها بخواهید یک راز را نگه دارند، آن‌ها این کار را می‌کنند. بنابراین یک فرد منظم به احتمال زیادی دارای یک شبکه قوی از روابط شخصی است؛ چون قابل اعتماد است. این افراد در خلوت خود همان شخصی هستند که در جمع هستند؛ زیرا برای صداقت ارزش قائل می‌شوند. این در حالی است که افراد بی‌نظم به این دلیل به راحتی آزرده می‌شوند که به خود اطمینان ندارند. آن‌ها نمی‌دانند چه کسی هستند یا برای چه هدفی تلاش می‌کنند و بنابراین انتقاد را «حتی وقتی سازنده باشد» حمله به شخصیت خود می‌دانند و به شدت آزرده‌خاطر می‌شوند. افراد دارای انضباط شخصی چنین مشکلی ندارند.

 

 

5. روی ایجاد عادت تمرکز کنید

 

در صورتی که می‌خواهید استفاده از نیروی اراده را کمتر کنید تا این قوه خسته نشود و بتوانید خیلی راحت‌تر در برابر برآوردن فوری نیازها مقاومت کنید، باید تمرکز خود را روی ساختن عادت‌های خوب و جدید بگذارید و عادت‌های منفی و بد گذشته را ترک کنید.

مزیت عادت این است که به صورت ناخودآگاه انجام می‌شود و نیازی به صرف کردن قوه‌ی اراده ندارد. برخی از کودکان خیلی راحت صبح‌ها از خواب بیدار می‌شوند و بدون هیچ دردسری دندان‌های خود را مسواک می‌زنند. دلیل این موضوع چیست؟ چرا این کار برای سایر کودکان آسان نیست؟ دلیلش این است که این کودکان عادت کرده‌اند که صبح‌ها از خواب برخیزند و مسواک بزنند. عادت‌ها جزئی از شخصیت ما هستند. در صورتی که عادت‌های خوب در وجود خود بسازید، شخصیت‌تان بهتر می‌شود و برعکس عادت‌های بد روی شخصیت شما تأثیر منفی می‌گذارند.

 

 

بهترین ترجمه کتاب قدرت انضباط شخصی

 

کتاب قدرت انضباط شخصی اثر دنیل والتر یکی از آن دسته کتاب‌هایی است که جدیداً (در زمان نگارش این مقاله) به بازار عرضه شده و طرفداران زیادی دارد. خوشبختانه این اثر، ترجمه بسیار روان و خوانایی دارد و به همین خاطر نظر بسیاری از خوانندگان حوزه موفقیت و توسعه فردی را به خود جلب کرده است. سید تیمور سیدی اصل و علیرضا نظری انامق با نگاهی دقیق و ریزبینانه و با زبانی شیوا و گویا این کتاب را ترجمه کرده‌اند. مسئولیت انتشار و عرضه این کتاب را انتشارات اندیشه آگاه بر عهده دارد. در صورتی که می‌خواهید این کتاب را به صورت اینترنتی خریداری و مطالعه کنید، کافی است به انتشارات اندیشه آگاه مراجعه کنید.

 

 

محقق شدن تمام اهداف با تقویت قدرت انضباط شخصی

 

انضباط شخصی یکی از ارزشمندترین و گران‌مایه‌ترین دارایی‌هایی است که هر انسان می‌تواند در خود خلق کند و پرورش دهد. در صورتی که بتوانید این قدرت را در درون خود به وجود بیاورید، مطمئن باشید از مزایای بسیاری بهره‌مند خواهید شد و در نهایت این توانایی را پیدا می‌کنید که تمام اهداف خودتان را محقق کنید. در صورتی که می‌خواهید به اهداف و آرزوهایی که در زندگی دارید جامه عمل بپوشانید، هیچ نیرویی به اندازه نظم و انضباط یار و یاور شما نخواهد بود.

در صورتی که این مقاله برای شما مفید و ارزشمند بود، پیشنهاد می‌شود خلاصه کتاب مهره حیاتی اثر ست گادین را مطالعه کنید. این کتاب هم به شما کمک می‌کند در حوزه کسب و کار به موفقیت‌های زیادی برسید. آیا تاکنون برای ایجاد نظم و انضباط در زندگی تلاش کرده‌اید؟ شما چه راهکاری برای رسیدن به انضباط شخصی سراغ دارید؟ لطفاً نظرها و پیشنهادهای خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.