کتاب هنر خوب زندگی کردن اثر رولف دوبلی یکی از بهترین آثاری است که در زمینه رشد و توسعه فردی نوشته شده است. این کتاب از ابتدا تا انتها پر از نکات مهم و اساسی است که هر کدام میتواند به خواننده این توانایی را بدهد که خودش را برای یک زندگی خوب و سرشار از شادی آماده کند. این کتاب را میتوان یک جعبه شگفت انگیز از ابزارهای ذهنی توصیف کرد که شما را برای داشتن یک زندگی خوب و رضیاتبخش آماده میکند.
در این کتاب روی یک سری از نکات به شدت تأکید میشود و از این نکات به عنوان ستونهای اصلی یک زندگی خوب و شاد یاد میشود. در ادامه این مقاله قصد داریم کتاب هنر خوب زندگی کردن اثر رولف دوبلی را به بهترین شکل ممکن خلاصه کنیم. درست است که این خلاصه نمیتواند جای کل متن کتاب را بگیرد ولی مهمترین نکاتی که در این کتاب آمده است را بیان میکند.
شاید تصور کنید که کتاب هنر خوب زندگی کردن یک کتاب مشکل و پیچیده است ولی کلیت این کتاب بر این اصل ساده و اساسی بنا شده است که خوب زندگی کردن به هیچ عنوان سخت و دشوار نیست بکه با رعایت یک سری نکات ساده و کوچک میتوانید یک زندگی خوب و پربار را برای خودتان بسازید.
مخاطبان اصلی کتاب هنر خوب زندگی کردن
همان طور که از نام این کتاب پیدا است، کتاب مورد بحث روش داشتن یک زندگی خوب را به ما نشان میدهد و به همین خاطر مخاطب آن تمامی کسانی هستند که به دنبال خوب زندگی کردن میگردند. با خواندن این کتاب متوجه خواهید شد یک سری اصلاحات جزئی برای رسیدن به یک تحول در زندگی کافی است:
اصلاح جز همیشگی در مسیر زندگیست و رمز بقا و ماندگاریست. به جای اینکه مدام به فکر این باشید که تنظیمات ابتدایی زندگی را تغییر بدهید و مدتها وقت صرف کنید تا یک نقطه شروع بی عیب و نقص را پیدا کنید، در همان نقطه ای که هستید فقط یک سری اصلاحات جزئی انجام دهید.
با مطالعه این مقاله در واقع با یک تیر دو نشان را زدهاید:
خلاصه کتاب هنر خوب زندگی کردن را خواندهاید
با نکاتی مهم و آموزنده آشنا شدهاید که در تمام لحظات زندگی برای شما مفید و کارآمد خواهد بود
آشنایی با رولف دوبلی نویسنده کتاب هنر خوب زندگی کردن
رولف دوبلی «Rolf Dobelli» در 15 ژوئیه سال 1966 در سوئیس به دنیا آمد. او یک تاجر و نویسنده فوقالعاده محسوب میشود. او سال 2002 نویسندگی را به عنوان یک رماننویس آغاز کرد. او در حال حاضر به خاطر دو اثر بینظیر خود در جهان از جمله ایران مشهور است:
کتاب هنر شفاف اندیشیدن که در سال 2011 به زبان آلمانی و در سال 2013 به زبان انگلیسی منتشر شد.
کتاب هنر خوب زندگی کردن که این کتاب هم در سال 2017 به زبان انگلیسی منتشر شد و مخاطبان را از سراسر جهان به سمت خود جذب کرد.
وی در سال 1991 مدرک MBA خودش را از دانشگاه سنت گالن سوئیس گرفت. سپس برای اخذ مدرک دکترا در رشته فلسفه اقتصادی اقدام کرد و مدرکش را در سال 1995 گرفت. وی تاکنون چنین موسسه را راه اندازی کرده و به سمت موفقیت هدایت کرده است. رولف دوبلی در کتاب هنر خوب زندگی کردن مجموعهای تجارب و نتایج تحقیقات خود را منتشر کرده است و میتوان به این کتاب به عنوان یک اثر پژوهشی نگاه کرد.
مروری کلی بر کتاب هنر خوب زندگی کردن اثر رولف دوبلی
کتاب هنر خوب زندگی کردن اثر رولف دوبلی را به این شکل میتوان توصیف کرد:
هنر خوب زندگی کردن ، مجموعهای از روشهای عملی و کاربردی است که به تأکید نویسنده حاصل سالها تحقیق و گردآوری مطالب گوناگون در حوزهی روانشناسی، فلسفه، علوم اقتصاد، ریاضی و تجارت است. در این کتاب با جعبهای شگفتانگیز از ابزارهای ذهنی آشنا میشوید. با بهرهگیری از این ابزارهای هوشمند، بسیاری از انگارههای ذهنی شما دگرگون میشود. اگرچه آشنایی با این جعبه ابزار به تنهایی تجربه یک زندگی خوب را ضمانت نمیکند ولی دستکم کمک میکند تا در زندگی عملکرد بهتری داشته باشیم.
در واقع این کتاب مجموعهای 52 فصل یا 52 ابزار ذهنی است که مسیرتان را برای رسیدن به یک زندگی خوب هموار میکند. در واقع هر کدام از این 52 فصل کوتاه سعی دارد یکی از رمزها و ابزارهای مهم برای زندگی موفق را به مخاطب آموزش دهد. در ادامه به چند مورد از مهمترین درسهایی که میتوان از کتاب هتر خوب زندگی کردن اثر رولف دوبلی گرفت اشاره خواهیم کرد:
درس اول: میزان رضایت پس از برآورده شدن نیازهای اولیه و قانون 20-40-60
اولین درسی که میتوان از این کتاب گرفت آن است که وقتی نیازهای اولیه انسان برآورده شد، قرار نیست با افزایش درآمد رضایت آدمی از زندگی بیشتر شود. برخی تصور میکنند که وقتی نیازهای اولیه خودشان را برآورده کردند، اگر برای افزایش درآمد خود تلاش کنند، هر چه درآمد بیشتر شود میزان رضایت آنها از زندگی هم بیشتر خواهد شد.
این در حالی است که مطالعات نشان میدهد که وقتی خط فقر را پشت سر بگذارید و مقداری پول پسانداز کنید دیگر پول به عنوان یکی از عوامل سازنده زندگی خوب شناخته نمیشود و باید سراغ عوامل دیگر بروید. بنابراین باید آن قدر درون خودتان را غنی کنید و عزت نفس خودتان را بالا ببرید که بدانید ارزش پول در زندگی چقدر است و جایگاه واقعی منابع مالی در زندگی کجاست.
یکی از اشتباههای مهم افراد این است که تصور میکنند که هر چه پول بیشتری داشته باشند، جایگاه آنها بین مردم، دوستان و نزدیکان بالاتر میرود. این در حالی است که یک قانون مهم به نام 20/40/60 وجود دارد. بر اساس این قانون وقتی در 20 سالگی قرار داریم، همیشه به این فکر هستیم که دیگران در مورد ما چه فکری میکنند. وقتی به 40 سالگی میرسیم میگوییم دیگران هر فکری که میخواهند بکنند. اصلاً اهمیتی ندارد بلکه فقط خودم هستم که اهمیت دارم. وقتی به سن 60 سالگی میرسیم به این نتیجه میرسیم که دیگران اصلاً به ما فکر نمیکردهاند. بنابراین باید در جوانی بدانیم که کسی به ما فکر نمیکند.
درس دوم: از تلاش برای تغییر دیگران دست بکشید
دومین درسی که میتوان از کتاب هنر خوب زندگی کردن اثر رولف دوبلی گرفت این است که میتوانیم تا هر جا که بخواهیم روی خودمان کار کنیم و خودمان را تغییر دهیم. از طرفی امکان تغییر دیگران حتی شریک زندگی و فرزندانمان وجود ندارد. بنابراین چه باید کرد؟
بنابراین باید تا جایی که میتوانیم، از قرار گرفتن در موقعیتهایی که مجبور میشویم دیگران را به نوعی تغییر دهیم بپرهیزیم؛ زیرا این کار باعث میشود که طعم زندگی برایمان تلخ و غیرقابل تحمل شود و شخصیت ما را در بین دوستان و عزیزانمان تخریب میکند.
بنابراین باید تا جایی که توان داریم روی تغییر خودمان کار کنیم و از تغییر دیگر دست برداریم. قاعده جهان خیلی روشن است ما باید بتوانیم مسائل را طرح و حل کنیم. اگر قابل حل نبود، باید خودمان را تغییر دهیم. اگر نتوانستیم خود را تغییر دهیم باید موضوع را بپذیریم یا آن موضوع یا انسان مقابل را ترک کنیم. به هیچ عنوان قرار نیست برای تغییر دیگران گامی برداریم.
درس سوم: زندگی خوب جایی است که دیگران آنجا جنگ نداشته باشند
در کتاب هنر خوب زندگی کردن اثر رولف دوبلی میخوانیم که زندگی یک نبرد تسلیحاتی است. همه در این زندگی در حال جنگ و رقابت با یکدیگر هستند ولی چه باید کرد؟ در این دوران باید زندگی را جایی جستجو کنیم که دیگران برای آن در حال جنگ و رقابت با هم نباشند.
گاهی وقتی به زندگی انسانها نگاه کنیم متوجه میشویم که ظاهراً همه در حال رقابت هستند و انگار که دارند برای رسیدن به یک مقصد نامشخص با یکدیگر مسابقه میدهد. ما نباید خودمان را وارد این رقابت نامعلوم و نامشخص کنیم. بلکه باید با تفکر صحیح یک زندگی آرام و خوب و هدفمند برای خودمان ترسیم کنیم و در مسیر خودمان حرکت کنیم.
درس چهارم: فقط یک سری اصلاحات جزئی انجام دهید
بعضی از افراد همیشه به دنبال یک شروع رویایی و ایدهآل هستند و تصور میکنند که اگر همه چیز از همان ابتدا خوب باشد دیگر هیچ عاملی آن را تهدید نمیکند. این تصور کاملاً اشتباه و آزاردهنده است. به عنوان مثال برخی از افراد تصور میکنند که اگر در زندگی زناشویی و ازدواجشان موفق نیستند، باید از همسر کنونی خودشان جدا شوند و با فرد دیگری ازدواج کنند تا بتوانند یک شروع بیعیب و نقص داشته باشند و یک زندگی رویایی بسازند.
رولف دوبلی در کتاب هنر خوب زندگی کردن میگوید:
اصلاح یک جزء همیشگی در مسیر زندگی است و رمز بقا و ماندگاری محسوب میشود. به جای اینکه مدام به فکر این باشید که تنظیمات ابتدایی زندگی را تغییر بدهید و مدتها وقت صرف کنید تا یک نقطه شروع بیعیب و نقص را پیدا کنید، در همان نقط ای که هستید فقط یک سری اصلاحات جزئی انجام دهید.
وقتی یک سری اصلاح جزئی در زندگی خود اعمال کنید پس از گذشت مدتی خواهید دید که همین اصلاحات ریز و جزئی چه تأثیر بزرگی روی زندگی شما گذشته است. به عنوان مثال اگر در کسب و کار خودتان هر یک فقط 15 دقیقه بیشتر کار کنید، همین اضافهکاری پس از مدتی به یک مبلغ قابل توجه تبدیل میشود. کتاب اثر مرکب از دارن هاردی این موضوع را به صورت مفصل بیان کرده است. در صورت تمایل به مطالعه خلاصه این کتاب به خلاصه کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی مراجعه کنید.
درس پنجم: لذت شغلی را دست کم نگیرید
یکی از نکات مهمی که میتواند خوشبختی یا نگونبختی یک انسان را در زندگی رقم بزند، شغل او است. ما باید وقت خودمان را صرف شغل و کاری کنیم که به آن علاقه داشته باشیم. اگر به کار خودمان علاقه نداشته باشیم، چند نکته منفی به دنبال ما خواهد آمد:
هیچ لذتی از کار و شغل خودمان نمیبریم
ساعات کاری بدترین ساعات عمر ما محسوب میشود
نمیتوانیم در کار خود پیشرفت قابل توجهی بکنیم و به درجه استادی برسیم
بدون پیشرفت درآمدمان هم پیشرفت چندانی نمیکند
به همین خاطر است که در کتاب هنر خوب زندگی کردن میخوانیم:
هیچ چیز احمقانهتر از جان کندن در شغلی نیست که درآمد بالایی دارد اما هیچ لذتی از آن نمیبرید.
بنابراین باید سعی کنیم شغل را دنبال کنیم که به آن علاقه داشته باشیم و بتوانیم تواناییها و استعدادهای ما را ارضا کند.
درس ششم: همیشه نیمنگاهی به اثر معکوس داشته باشید
تعریفی که رولف دوبلی در کتاب هنر خوب زندگی کردن از اثر معکوس ارائه میدهد آن است که:
قرار نیست همه ابزارهایی که در اختیار ما دارد به ما کمک کند و برای ما مفید باشد. برخی از این ابزارها فقط دردسر ما را بیشتر میکند.
به عنوان مثال تمام تلاش خودمان را برای خرید اتومبیل شخصی انجام میدهیم و اتفاقاً یک اتومبیل بینظیر هم میخریم و با خانواده خود به شهر میرویم تا از این اتومبیل لذت ببریم. جالب است که این خودرو گاهی دردسر ما را بیشتر کرده است؛ زیرا:
باید جای پارک پیدا کنید
ممکن است خراب شود و نیاز به تعمیرات داشته باشد
ممکن است سوخت تمام کنید و لازم باشد در صف سوخت منتظر بمانید
اگر کمی توجه کنید این خودرو شخصی میتواند زمان زیادی از ما تلف کند. مسئله دیگر گوشی موبایل است. درست است که اکنون میتوانیم خیلی راحت به هم دسترسی داشته باشیم و حتی تصویری صحبت کنیم ولی اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی ذهن و روان مردم را به نابودی کشانده است. کسی دیگر چند برگه کتاب نمیخواند و ترجیح میدهد به جای خواندن کتاب در اینستاگرام بگردد.
درس هفتم: تواضع، موفقیت درونی و دنیای غیرعادل
یکی از نکاتی که برای خوب زندگی کردن باید به خاطر داشته باشیم این است که باید سعی کنیم در زندگی تواضع را در وجود خودمان پرورش دهیم. هر چه متواضعتر باشیم خودمان راحتتریم و بهتر و آسانتر میتوانیم با دنیای بیرون و اطرافیان خودمان ارتباط برقرار کنیم.
نکته مهم دیگر که در کتاب هنر خوب زندگی کردن به آن اشاره میشود این است که بسیاری از داشتههای انسان با زحمت، تلاش و سختی به دست نمیآید و مهم این است که موفقیت از درون انسان بجوشد. ما باید شخصیت خود را به یک شخصیت موفق تبدیل کنیم و کاری کنیم که ذهنیت موفق تمام زندگیمان را پوشش دهد. نویسنده این کتاب میگوید:
موفقیت به افکار شما وابسته است و نه داراییهای شما! خود را دست کم نگیرید و بدانید که ذهن قدرتمند توانایی فائق آمدن بر بسیاری از شرایط سخت را دارد. اگر امروز اتفاقات بدی هستند که آنها را تجربه نکردهاید به این معنی است که روزی این خود شما بودید که عامل رخ ندادن آنها بودهاید. آنچه باید برای خوب زیستن رخ دهد در ذهن ما است.
سومین نکتهای که رولف دوبلی خیلی به آن توجه و روی آن تأکید میکند آن است که در زندگی زیاد سخت نگیریم و از کنار خیلی از مسائل بگذریم. دنیایی که ما در آن زندگی میکنیم دنیای عدالت نیست و بسیاری از مسائل را نمیتوان در آن به صورت کاملاً علمی و منطقی توجیه کرد. بنابراین باید سعی کنیم که ناعادلانه بودن جهان و وجود نابرابریها در آن را بپذیریم و با آن کنار بیاییم. البته میتوانیم این نابرابریها را نپذیریم ولی در این صورت طعم یک زندگی خود را نخواهیم چشید.
همه نتایجی که در زندگی به آن میرسیم تنها حاصل تلاش ما نیست. بلکه به علاوه زیادی از جمله فاکتورهای بیرونی، شانس و ژن بستگی دارد. چه کسی میتواند نقش شرایط را در زندگی خود نادیده بگیرد؟ کتابی تحت عنوان خواستن توانستن نیست وجود دارد. این کتاب از مخاطب خود میخواهد که هیچگاه نقش محیط را در رسیدن به موفقیت نادیده نگیرد. آکادمی نسیم سبحان مقالهای تحت عنوان خلاصه کتاب خواستن توانستن نیست اثر بنجامین هاردی دارد که با مطالعه آن میتوانید اهمیت شرایط و محیط را در زندگی و موفقیت خود درک کنید.
رولف دوبلی هم در کتاب هنر خوب زندگی کردن میگوید:
همه نتایج صد در صد مبتنی بر تلاش شما نیست. نقش فاکتورهای بیرونی، شانس و ژن را نباید نادیده گرفت. بسیاری از داشتههای شما با زحمت شما به دست نیامده است. بدانید که قرار نیست تمام خواستههای شما ارضا شوند چون اتفاقات زیاد رخ میدهد که خارج از کنترل شما هستند.
بهترین ترجمه کتاب هنر خوب زندگی کردن
بهترین ترجمه کتاب هنر خوب زندگی کردن را نشر چشمه روانه بازار کرده است. ترجمه این کتاب ارزشمند توسط عادل فردوسیپور، بهزاد توکلی و علی شهروز انجام شده است. در صورتی که تمایل دارید این کتاب را از نشر چشمه خریداری کنید، کافی است به سایت نشر چشمه مراجعه کنید.
هر کتابخانهای به یک نسخه از این کتاب نیاز دارد
رولف دوبلی در این کتاب 52 نکته مهم برای خوب زندگی کردن را به ما یادآوری میکند. این نویسنده توانا یک کتاب دیگر هم به نام هنر شفاف اندیشیدن دارد که در صورت تمایل میتوانید خلاصه آن را در آکادمی نسیم سبحان مطالعه کنید. بهترین کتابی که در زمینه رشد و توسعه فردی خواندهاید، چه کتابی بوده است؟ لطفاً نظرات خودتان را دربارهی خلاصه کتاب هنر خوب زندگی کردن را با ما و سایر کاربران آکادمی نسیم سبحان در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.
لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.
تجربیات زندگی میگه