خلاصه کتاب ده دقیقه سرسختی ذهن : نوشته: جیسون سلک

خلاصه کتاب ده دقیقه سرسختی ذهن : نوشته: جیسون سلک

معرفی و خلاصه کتاب ده دقیقه سرسختی ذهن : نوشته: جیسون سلک

 

? اگه اهل ورزش هستین، این خلاصه صوتی رو پیشنهاد می‌کنیم که حتما گوش کنین. کتاب ده دقیقه سرسختی درباره روانشناسی و تاثیرش توی موفقیت و به خصوص ورزشه و راهکارهایی میده که با استفاده از اونا می‌تونیم مهارت‌های ذهنی و عملیمون رو ارتقا بدیم.

 

 

خلاصه متنی رایگان کتاب ده دقیقه سرسختی ذهن

 

نه تنها در ایران بلکه در خیلی از کشورها اهمیت زیادی به روان ورزشکارا نمیدن

و برد و باخت و رفتار ورزشکارا رو از لحاظ روانشناسی بررسی نمی کنن.

البته در دنیای امروز که تعداد آدمایی که کتاب میخونن بیشتر شده و فعالین زیادی در حوزه روانشناسی کار می کنن شرایط کمی بهتر شده و مربیا و مشاورای روانشانسی در کنار تیم ها و اعضای تیم کار می کنن تا به اونها کمک کنن عملکرد خودشون رو به اوج برسونن.

این کتاب خطاب به ورزشکارا و تموم کسایی نوشته شده که قرار در رقابتی شرکت کنن و بهترین خودشون رو در اون مسابقه به نمایش بذارن. برای گوش دادن به این خلاصه کتاب حتما نباید ورزشکار باشید یا مسابقه بزرگی در پیش داشته باشید.

همه ما درطول زندگی بارها در موقعیت هایی قرار می گیریم که نیاز داریم در جمع بزرگی سخنرانی کنیم یا در جلسات خودمون و کسب و کارمون رو به بقیه معرفی کنیم.

اگه نتونیم بهترینی که هستیم رو به دیگران نشون بدیم عملا رقابت رو باختیم و شانسمون رو از دست میدیم.

این خلاصه کتاب رو به تموم افرادی که دوست دارن در موقعیت های سخت و پر استرس، آرامش خودشون رو حفظ کنن و اعتماد به نفس داشته باشن پیشنهاد می کنیم.

 

نویسنده کتاب دکتر جیسون سلک به عنوان یکی از مربیای برتر تمرین ذهنی در ایالات متحده شناخته میشه

 

که البته مربی تمرین ذهنی یکی از تیم ‌های بزرگ بیسبال آمریکا هم هست. جیسون افراد و تیم ها رو آموزش میده تا سرسختی ذهنی لازم رو برای موفقیت در سطوح بالا توسعه بدن و بتونن در شرایط بحرانی خودشون و تیمشون رو نجات بدن.

جیسون با دانش و تجربه عمیق خودش از کار با بهترین ورزشکارا، مربیا و رهبرای تجاری جهان، به افراد و سازمان ها کمک می کنه تا از رقبای خودشون بهتر عمل کنن. خلاصه این کتاب رو با هم بشنویم.

فوتبالیستی رو در نظر بگیرید که قراره در یه مسابقه حساس فوتبال جلوی صدها هزار تماشاگر روی نقطه پنالتی سرنوشت تیمش رو رقم بزنه.

شاید در موقعیت اون فرد تا به امروز قرار نگرفته باشیم اما می تونیم حال اون فرد رو درک کنیم و برامون این سوال پیش میاد که چطور اون بازیکن می تونه خودش رو در چند ثانیه جمع و جور کنه و اون توپ رو به گل تبدیل کنه.

همه ما این لحظه های پر استرس و پر اضطراب رو یه روزایی از زندگیمون تجربه می کنیم و همیشه منتظر یه معجزه ایم تا به کمکمون بیاد و ما رو نجات بده،

اما معجزه اصلی خود ماییم به شرطی که بدونیم و آگاه باشیم که چه کارهایی رو در این شرایط باید انجام بدیم.

جیسون سلک در این کتاب چند ابزار موثر رو برای بهبود توانایی فرد بیان می کنه و ازمون میخواد برای چند هفته این تمرین ها رو انجام بدیم تا نتایجش رو به چشم ببینیم و بعد قضاوت کنیم.

به عنوان مثال سنت لوئیس کاردینالز یکی از مشهورترین تیم های لیگ برتر بیسبال آمریکا در یکی از حساس ترین دوره های مسابقات قرار داره و بعد از 8 بازی به هیچ نتیجه ای نرسیدن.

در آخرین بازی یکی از بازیکنا باید یه توپ رو با سرعت صد مایل در ساعت مقابل 40 هزار هوادار که منتظر نتیجه ان پرتاب کنه تا تیمش رو از فشار بازی نجات بده. خوشبختانه این بازیکن یه روال ذهنی رو از قبل یاد گرفته که در این شرایط به کمکش میاد.

 

 

آماده موندن و بازی با اعتماد به نفس چیزیه

 

که این بازیکن از جیسون سلک یاد گرفته تا در استادیومی پر از هوادار بتونه از پس این چالش سخت بربیاد.

ما باید یاد بگیریم شک و تردیدی که نسبت به خودمون داریم رو از بین ببریم و اعتماد به نفس و خودباوری رو جایگزینش کنیم.

یه اجرا در مدرسه مقابل 30 نفر از همکلاسی هامون یا دفاع از پایان نامه در مقابل اون همه استاد و کارشناس و یا جلساتی که با همکارا و مدیرا داریم میتونه ما رو مضطرب و عصبی می کنه و از طرفی راه گریزی از این شرایط وجود نداره.

راهکارها و تمرین های ذهنی جیسون در همه این شرایط به کمکمون میاد و فقط کافیه اونها رو یاد بگیریم و بهشون مسلط باشیم.

اولین مورد تمرین تنفس 15 ثانیه ایه.

وقتی فشار موقعیت رو احساس می کنید، ضربان قلب شما به طور طبیعی افزایش پیدا می کنه و اگه نتونید یه اقدام درست برای کنترل ضربان قلبتون انجام بدین شما عملا توانایی تفکر سریع و واضح رو از دست میدین و عملکرد مغزتون مختل میشه.

البته نگران نباشید این یه اتفاق طبیعیه که برای همه ما در شرایط های مختلف اتفاق میفته و چیز عجیب و غریب و ناشناخته ای نیست.

حتی خیلی از مجریای معروف که سالها برنامه اجرا می کنن هم ممکنه در این شرایط گیر بیفتن.

اما باید بدونید اگه ضربان قلب شما بالاتر از 120 ضربه در دقیقه باشه، مغز توانایی به یادآوری مطالب رو از دست میده و کم کم دچار فراموشی میشید.

به همین خاطر که خیلی از دانش آموزا معمولا بعد از امتحان میگن نمیدونم چرا در جلسه امتحان حتی چیزایی که بلد بودم رو نمی تونستم به خاطر بیارم. اونها همین شرایط رو تجربه می کنن.

 

 

شما در این شرایط از مغزتون فرمان فرار از موقعیت می گیرید

 

و احساس می کنید توانایی کنترل اوضاع رو از دست دادین. در این شرایطه که تنفس 15 ثانیه ای به کمک شما میاد. یه راه موثر برای کنترل ضربان قلب استفاده از تنفس مرکزی قبل و در طول مسابقه و اجراست.

تنفسی که در اون شش ثانیه نفس می‌ کشید، دو ثانیه نگه میدارید و سپس به مدت هفت ثانیه نفستون رو بیرون میدید. با انجام این کار، از نظر بیولوژیکی خودتون را کنترل خواهید کرد.

تنظیم ضربان قلب به شما کمک می کنه از حالت برانگیختگی بیرون بیاید و در شرایط فشار عصبی بهتر فکر کنید.

نویسنده با تحقیق و تمرین متوجه شده ورزشکارای نخبه و مدیرای ارشد کسب و کار قبل از شروع هر موقعیت مهم و حیاتی با انجام این تنفس 15 ثانیه ای هوای کافی رو به دیافراگمشون وارد می کنن و در ادامه ضربان قلبشون منظم میشه و راحتتر میتونن به آرامش برسن.

نویسنده میگه بعد از اینکه نفس خودتون رو متمرکز کردید، جمله ای را با خودتون تکرار کنید که به طور مؤثر شما رو روی اون چیزی که لازمه متمرکز می کنه و اسمش رو بیانیه عملکرد میذاره.

گفتن جمله من در این مسابقه موفق میشم و تکرار اون می تونه شما رو تا حد زیادی آروم کنه.

بدون بیانیه عملکرد، ذهن ما به طور طبیعی پر از افکار نگران کننده و شک و تردید.

بنابراین ما نیاز داریم تا قبل از اجرا این افکار منفی رو از ذهن مون بیرون کنیم و البته یادتون باشه همه اینها نیاز به تمرین داره.

بیانیه های عملکردی که هر فردی در ذهنش میگه و با خودش تکرار می کنه متفاوته. یه دوچرخه سوار باید با خودش تکرار کنه تو خیلی راحت بدون اینکه نفس کم بیاری مسیر مسابقه رو تموم می کنی و به خط پایان می رسی.

یه مدیر قبل از شروع جلسه با خودش تکرار می کنه اول گوش کن بعد تصمیم بگیر و پرشتاب عمل نکن.

 

 

شما با تمرین زیاد باید بتونید بیانیه عملکرد خودتون رو کشف کنید و در مواقع لزوم ازش استفاده کنید.

 

حتما شما هم دیدید زمانی که یه استراحت کوتاه بین دو تا نیمه مسابقه به بازیکنا داده میشه مربیا میان و به اونها چندتا جمله طلایی رو گوشزد می کنن و بهشون میگن اگه اینها رو انجام بدی مسابقه رو صد در صد می بری.

مربی از اونها میخواد روی چند تا چیز متمرکز بمونن. اینها همون بیانیه هایی هستن که در زمانهای حساس شما باید بشنوید.

سومین ابزاری که نویسنده برای تمرین سرسختی ذهنی عنوان می کنه تجسم کردنه.

بعد از بیان بیانیه عملکرد خودتون باید یک دقیقه رو به تجسم موفقیت های گذشته تون اختصاص بدین.

شما باید در این یک دقیقه همه موفقیت های گذشته رو مثل یه فیلم در ذهن تون پخش کنید مخصوصا قسمت های برجسته اون رو. شما باید بتونید خودتون رو بعد از اجرا در حالیکه بهترین اجرا رو داشتید تجسم کنید.

یه ورزشکار باید بتونه خودش رو بعد از پیروزی تو استادیوم جلوی هودارا مجسم کنه و بردهای قبلی رو به خاطر بیاره. تجسم این رویا میتونه تا حد زیادی حال شما رو بهتر کنه و استرس شما رو کاهش بده.

دستورالعمل هایی هم برای تجسم وجود داره که به ترتیب میگیم.

یه صحنه رو به سرعت در ذهنتون پخش کنید تا زمانی که احساس درستی پیدا کنید.
مطمئن بشید که تجسم نهایی شما در روند بازیه
هر تجسم موفق رو با تبریک به خودتون برای یه اجرای عالی پایان بدید
و سوالایی که در زمان تجسم باید از خودمون بپرسیم و تا حد امکان با جزییات بهشون جواب بدیم.

1. من چی می بینم؟

2. من چی می شنوم؟

3. من چه احساسی دارم؟

4. از نظر عاطفی، موفقیت چه حسی داره؟

جواب دادن به این سوالها تجسم رو واقعی تر میکنه و باعث میشه شما احساس بهتری پیدا کنید.

 

 

محققای دانشگاه هاروارد در سال 2005 به این نتیجه رسیدن

 

افرادی که به سادگی یه تجربه رو در ذهنشون تجسم می کنن 60 تا 90 درصد از همون مناطق مغز رو فعال می کنن که واقعا اون تجربه رو داشتن.

به عبارت دیگه مغز به سختی میتونه تفاوت بین اون چیزی که واقعا اتفاق افتاده و چیزی که به سادگی در ذهن تجسم کردین رو تشخیص بده.

شما می تونید با این تمرین ها ذهن رو فریب بدین تا فکر کنه اجرا رو کامل کرده و به موفقیت رسیده. تجسم ذهنی شما هر چقدر واقع بینانه تر باشه مفیدتره و بیشتر بهتون کمک می کنه.

اگه شما قرار یه ارائه در محل کارتون داشته باشید می تونید در ذهن تون اون محل و اتاق رو تجسم کنید و خودتون رو در حال قدم زدن و صحبت کردن تصور کنید.

شما می تونید تموم اون چیزی که قرار بیان کنید رو خیلی سریع در ذهن تون مرور کنید و نتیجه ای عالی رو در مغزتون رقم بزنید. ذهن شما این موفقیت رو باور می کنه.

نویسنده تاکید می کنه در مراحل تجسم نباید تموم حواس و تمرکز ما روی نتیجه نهایی باشه و باید بیشتر روی فرایند کار متمرکز باقی بمونیم.

یه فرد به طور متوسط 60.000 فکر رو در طول اجرا یا مسابقه تجربه می کنه و خیلی از این افکار منفی و پر از نگرانی هستن.

جیسون میگه تمرین های ذهنی سرسختی تنها راه نجات از شر این افکار مزاحم و نگران کننده س. فرقی نمی کنه برای یه مسابقه مهم قرار خودتون رو آماده کنید یا یه جلسه کاری.

در هر صورت شما باید پیروز این رقابت باشید. یکی دیگه از تمرین هایی که میتونه در این شرایط به کمکمون بیاد تصور کردن فردی موفق در کنار خودمون. مربی که مدام ما رو تحسین می کنه و ازمون تعریف می کنه.

هر روز این تمرین ها رو تکرار کنید. ذهن ما کم کم یاد می گیره در شرایط بحرانی و حساس توانمند تر بشه و خودمون یاد می گیریم چطور قبل از هر اجرایی 10 دقیقه سرسختی رو تمرین کنیم.

بهترین ویژگی که از خودتون سراغ دارید و به خاطر میارید و با خودتون تکرار کنید.

من به طرز باور نکردنی متفکر، خلاق، پرشور و … .هستم. دوست دارید در چشم دیگران چطور به نظر برسید. همون رو با صدای بلند تکرار کنید و هر روز برنده بودن رو تمرین کنید.

 

 

روتین 10 دقیقه سرسختی ذهنی برای افزایش اعتماد به نفس و افزایش شانسه

 

یه اجرای موفق با 15 ثانیه تنفس متمرکز شروع میشه تا ضربان قلب ما ثابت بشه و ذهن فعال تر عمل کنه.

سپس باید به ترس هاتون غلبه کنید و بهترین بیانیه عملکرد خودتون رو تکرار کنید و در نهایت مراحل اجرا و موفقیت رو در ذهن تون تجسم کنید و خودتون برای یه برد واقعی آماده کنید.

مطمعن باشید تمرین های ذهنی سرسختی به کمک شما میاد و شما رو به نقطه اوج می رسونه. همه ما درونمون نیروهایی داریم که با قدرت می تونیم فعالشون کنیم اما بدون تمرین نتیجه ای حاصل نمیشه.

اگه نگاهی به زندگی ورزشکارا و مربیای موفق بندازیم متوجه میشیم چیزی فراتر از تمرین های فیزیکی باعث موفقیت اونها میشه. اونها یاد گرفتن سرسختی رو تمرین کنن.

امیدواریم بعد از این خلاصه کتاب تمرین های ذهنی سرسختی رو انجام بدین و خیلی زود نتیجه این سرسختی رو در زندگی ببینید. این خلاصه کتاب رو برای هر فردی که دوست دارین در زندگیش موفق باشه و بتونه

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.