خلاصه کتاب ترک آسان سیگار : نوشته: آلن کار

معرفی و خلاصه کتاب ترک آسان سیگار : نوشته: آلن کار

 

کتابِ «ترکِ آسانِ سیگار» فقط یه کتاب درباره ی ترکِ سیگار نیست. بلکه سیگار کشیدن رو از یه منظرِ کاملاً تازه بررسی کرده. نه سیگار کشیدن یه عادته و نه نیکوتین یه ماده‌ی مخدرِ سنگین. سیگار کشیدن اعتیاد میاره، اما اعتیادی که میشه با ذهنیتِ درست بهش غلبه کرد. توی این خلاصه کتاب مراحلِ موردِ نیاز برای این کار رو به شما یاد میدیم و به سؤالایی که موقعِ ترکِ سیگار براتون پیش میاد جواب میدیم. توی این کتاب آسونترین راه برای ترکِ سیگارو کشف میکنید.

 

خلاصه متنی رایگان کتاب ترک آسان سیگار

 

با خوندنِ این کتاب، به میلیونها انسانِ دیگه ای ملحق بشید که با استفاده از روشِ آسونِ آلن کار، سیگارو ترک کردن

هر ساله، میلیونها نفر توی دنیا سعی میکنن سیگارو ترک کنن، تا خودشونو یک بار برای همیشه از شرِ این اعتیاد رها کنن. اما اکثرشون شکست میخورن. چرا اینطوریه؟ کجای کارشون غلطه؟

همونطور که توی این خلاصه‌کتاب متوجه میشید، خیلی از روشهای رایجی که مردم برای ترکِ سیگار استفاده میکنن بر اساسِ تعریفِ غلطیه که از اعتیاد و ترکِ اعتیاد وجود داره. درباره ی روشهای ترکِ سیگار، اکثرِ ما رو شست‌وشوی مغزی دادن، و برای همین، ترکِ سیگار از اون چیزی که واقعاً هست خیلی سخت‌تر شده. خب، واقعاً چطور میشه این کارو انجام داد؟

افتخار دارم شما رو با بهترین روشِ ترکِ دائمیِ سیگار آشنا کنم: روشِ آلن کار!

روشِ آلن کار یادتون میده که از یه زاویه ی جدیدی به اعتیادِ خودتون نگاه کنید و از همون ابتدا، انگیزه‌های سیگار کشیدن رو توی خودتون از بین ببرید و بفهمید که سیگار ابداً هیچ فایده ای برای شما نداره. هیچ فایده ای. توی این خلاصه‌کتاب این روش رو میخوایم توضیح بدیم.

در ادامه به این چندتا سؤال هم پاسخ میدیم:

چرا قدرتِ اراده، توی ترکِ سیگار بهتون کمک نمیکنه؟
چرا سیگار استرسِ شما رو کم نمیکنه؟

 

برای ترکِ سیگار، از خودتون بپرسید ببینید سیگار چه فایده ای براتون داره

 

همه‌ی ما دهها توصیه درباره ی بهترین راهکارِ ترکِ دائمیِ سیگار شنیدیم. اکثراً به شما میگن توی ترکِ سیگار اراده حرفِ اولو میزنه، یا اینکه مهمترین کار، شناختِ ضررهای سیگاره.

اما حقیقت اینه که سیگاریها خیلی خوب میدونن ضررهای سیگار چیه. هرچند تمامِ آدمای سیگاری اولین سیگاری که کشیدند رو با اختیار و اراده ی خودشون کشیدن، اما هیچ وقت تصمیم نداشتن «سیگاری» بشن یا هیچوقت قصد نداشتن به آدمی تبدیل بشن که غذا فقط با سیگارِ بعدش بهشون بچسبه. خیلیا با خودشون میگن بالاخره ترکش میکنن، اما در عمل از انجامِ این کار هراس دارن.

چرا ترکِ سیگار اینقدر ترسناکه؟ چون از عواقبِ بعدیش میترسیم. میترسیم دیگه از موقعیتها و فرصتهای مختلف مثلِ قبل لذت نبریم، میترسیم از اون فازِ خوبی که سیگار بهمون میداد بی‌نصیب بمونیم . تازه اونایی که قبلاً تجربه‌ی ترکِ ناموفق داشتن، بیشتر میترسن.اما روشِ آلن کار برای ترکِ سیگار یه روشِ بدونِ درده، نیازی به اراده‌ی فولادین نداره و عوارض هم نداره. نه، اشتباه نکنید، این روش معجزه نیست! تنها کاری که باید انجام بدید اینه که از خودتون بپرسید «چرا» سیگار میکشید؟

خیلی از سیگاریا میگن سیگار باعثِ آرامش و تمرکزشون میشه. اما واقعیت اینه که سیگار کشیدن نه آرامش میاره و نه تمرکز. این احساسِ آرامش و تمرکز توهمی بیش نیست. و مبارزه با این توهم مهمترین قسمتِ روشِ آلن کاره.برای جواب گرفتن از روشِ آلن کار، باید دستور العمل‌هاشو مو به مو انجام بدید، نه اینکه از جایگزینهایی مثلِ آدامسِ نیکوتین استفاده کنید. ضمناً مثلِ ترکِ هر عادتِ دیگه ای، اول از همه باید واقعاً «بخواید» که ترکش کنید.

این روش به شما یه دیدِ تازه میده. دیگه به سیگاریا حسادت نمیکنید، بلکه دلتون به حالشون میسوزه. نکته‌ی مهم اینه که تا زمانی که این دستور العملها رو کامل گوش ندادید، باید به سیگار کشیدنتون ادامه بدید. اینجوری، حواستون مدام با وسوسه‌ی سیگار پرت نمیشه. و در آخر، بهتون میگیم که چرا بقیه ی روشای ترکِ سیگار جواب نمیدن.

 

 

تا زمانی که به ترکِ سیگار به چشمِ ریاضت نگاه کنید موفق به انجامش نمیشید

 

مردم معمولاً فکر میکنن اگه یه مدتِ طولانی لب به سیگار نزنن، میلِ به سیگار از سرشون میره و وقتی میلِ به سیگار کشیدن از سرشون رفت، موفق به ترکش میشن. اما این کار ترک کردن رو به ریاضت تبدیل میکنه و سختی‌شو دوچندان میکنه.

وقتی ما صرفاً با نیروی اراده بخوایم سیگارو ترک کنیم، احساس میکنیم داریم از چیزی دل می‌کَنیم. در صورتی که به جای اینکه خودتون رو از سیگار منع کنید، باید اساساً تمایلی به کشیدنش نداشته باشید.حتی وقتی روی فوایدِ ترکِ سیگار، مثلاً صرفه‌جوییِ هزینه‌ها یا کمک به سلامتی، تمرکز میکنیم باز این کار سخته. حتی وقتی که این فواید رو به چشم دیدیم، بازم ذهنمون بهمون میگه دلم سیگار میخواد، و احتمالِ برگشتن به سمتِ سیگار زیاده.

یه روشِ رایجِ دیگه برای ترک، کم کردنِ مصرفه. اما اینکه سیگارکشیدن‌تون رو محدود به زمانهای خاصی بکنید باعث میشه نسبت به سیگار حسِ بهتری پیدا کنید. در عینِ حال، همچنان اعتیاد دارید و نسبت به زمانی که دائماً میکشیدید احساسِ استرسِ بیشتری میکنید، و تمامِ روز عذاب میکشید. کم کردنِ مصرف باعث نمیشه میلتون به سیگار کمتر بشه، بلکه حتی میلتون رو بیشترش هم میکنه.

اگه به سیگار فکر نکنید، معمولاً به راحتی میتونید یک یا چند روز سمتش نرید. اما وقتی مصرفِ سیگارو کم کنید، فکرِ شما دائم مشغولِ سیگاره، و در عمل، ترکِ سیگار براتون سخت میشه. اما با روشی که آلن کار ارائه میده نیازی نیست خودتون رو سرکوب یا محدود کنید. بلکه صرفاً بر شست‌وشوی مغزی‌یی که جامعه به شما داده غلبه میکنید. توی بخشِ بعدی در این باره بیشتر صحبت میکنیم.

 

 

شست‌وشوی مغزی، مانعِ واقعی برای ترکِ اعتیاد به سیگاره!

 

سیگار کشیدن صرفاً یه عادت نیست. عادتها تغییرشون نسبتاً‌ آسونه. بلکه یه جور اعتیاده. اعتیاد به نیکوتین. اما وقتی بفهمید که سازوکارِ این اعتیاد چیه، خودتون اولین قدمها رو برای ترکش برمیدارید.نیکوتین، هم یه ماده‌ی مخدرِ به شدت اعتیادآوره، و هم یه سمِ قویه. نیکوتینی که موقعِ سیگار کشیدن واردِ بدنتون میکنید اگه مستقیماً داخلِ رگ تزریق بشه میتونه شما رو بکشه.

با اینکه نیکوتین خیلی زود شما رو معتادِ خودش میکنه، اما این اعتیاد اونقدرها شدید نیست، و برای همین ترکِ سیگار همراه با دردِ جسمی نیست، فقط احساس میکنید یه چیزی کمه. وقتی بعد از میلِ به سیگار بدنتون نیکوتین دریافت میکنه بلافاصله احساسِ تسکین میکنید. و همین احساسِ تسکین باعث میشه زنجیره‌ی سیگارکشیدن ادامه پیدا کنه.بعد از سه هفته سیگار نکشیدن، 99 درصد از این نیکوتینها از بدنتون خارج میشه و اعتیادِ جسمی‌تون برطرف میشه. پس چرا بعد از این دوره باز سراغش میریم؟

مشکلِ اصلی، اعتیاد به نیکوتین نیست. مشکلِ اصلی شست‌وشوی مغزی و تلقین‌هاییه که به ما میکنن، خواه از طریقِ تبلیغات باشه، یا از طرفِ‌رسانه‌ها یا از سمتِ دوستا و آشناهایی که سیگار میکشن. تقریباً همه به شما میگن ترک کردن سخته، و برای دست کشیدن از سیگار باید با نَفْست مبارزه کنی. در حالی که دقیقاً خودِ همین باور باعث میشه ترک کردن سخت‌تر بشه.ما سیگار میکشیم تا خودمونو از بی‌حوصلگی و استرس رها کنیم یا تمرکز و آرامشِ بیشتری کسب کنیم. اما سیگار کشیدن نه آروم‌ترمون میکنه نه حوصله‌مونو سرِ جاش میاره. این تصورات فقط و فقط نتیجه‌ی تلقین و شست‌وشوی مغزیه.

 

 

فوایدی که به سیگار کشیدن نسبت میدید توهمی بیش نیست

 

شما سیگار کشیدن رو مساویِ چی میدونید؟ آرامش؟ خوش‌گذرونی؟ علیرغمِ اون چیزی که فکر میکنید، آرامش و رهایی از استرس جزءِ تأثیراتِ مثبتِ سیگار نیستند. بلکه فقط و فقط نتیجه‌ی اعتیادِ ما و ارضای این اعتیادن.

خیلی از ما فکر میکنیم زندگیامون پر از استرسه و همین باعث میشه توی عادتهای بدی که بهمون آرامش میدن زیاده‌روی کنیم. منتها بیشترِ استرسی که سیگاری ها تجربه میکنن به خاطرِ نرسیدنِ نیکوتین به بدنشونه. کشیدنِ یه نخ سیگار این استرسو کم میکنه، اما غیرِسیگاریها اساساً چنین استرسی رو تجربه نمیکنن که بخوان کمش کنن.

نیکوتین خودش یه محرکِ شیمیاییه. پس چرا ماها همه‌ش فکر میکنیم تأثیراتِ آرام‌بخش داره؟ احساسِ آرامشی که بعد از سیگار کشیدن تجربه میکنیم فقط به خاطرِ ارضای عطشیه که به نیکوتین پیدا کرده‌یم. جالبه بدونید سیگاری‌های مزمن، دیگه آرامشِ واقعی رو تجربه نمیکنن.افزایشِ تمرکز و کاهشِ بی‌حوصلگی هم توهمِ محضه. اگه شما به سیگار معتاد شده باشید، فقط بعد از سیگار کشیدن میتونید بهتر تمرکز کنید. چرا؟ چون تا قبل از کشیدن، خودِ فکرِ سیگار دائم باعثِ حواس‌پرتی‌تون میشه. درموردِ بی‌حوصلگی هم همینطوره. سیگار بی‌حوصلگی‌تون رو درمون نمیکنه، بلکه فقط باعث میشه کِسِل‌تر بشید و در نتیجه احساسِ بی‌حوصلگیِ بیشتری کنید.

خب، حالا که دلیل‌های سیگار کشیدنو رد کردیم، برای ترکِ سیگار چه دلیل‌ها و انگیزه‌هایی داریم؟ پس‌اندازِ پول و حفظِ سلامتی مسلماً انگیزه‌های خوبی‌ان. اما این فواید، به تدریج خودشونو نشون میدن، نه بلافاصله. شما بعد از ترکِ سیگار فوراً احساسِ جوونی نمیکنید. پس چی میتونه به ما دائماً انگیزه بده تا سیگارو برای همیشه کنار بذاریم؟جواب اینه: احساسِ آزادی. به وسیله ی این بینش، میتونید به این نتیجه برسید که سیگار هیچ‌چی براتون نداره. وقتی اینو بفهمید، بلافاصله توی مسیرِ ترک قرار میگیرید و برای همیشه ترکش میکنید.

 

 

برای ترک، هیچ زمانی بهتر از همین حالا نیست

 

اگه همیشه به ترک فکر میکنید اما هیچ وقت واردِ عمل نمیشید، احتمالاً دلیلش اینه که منتظرید زمانِ مناسبش برسه. به نظرتون زمانِ مناسبش کیه؟ وقتی استرسِ کمتری داشته باشید؟ وقتی نگرانیاتون کمتر بشه؟حقیقت اینه که چیزی به اسمِ زمانِ مناسب وجود نداره. بهترین زمان برای ترک همین الآنه، البته اگه واقعاً قصدِ ترک دارید. زمان مطرح نیست، چون هر موقع از راهِ درست اقدام کنید، ترکِ سیگار ممکنه.البته قبل از ترک خیلی شک و تردیدها میاد سراغتون که باید حتماً باهاشون مبارزه کنید؛ چون فقط مانعی هستند برای رسیدن به آزادی. خیلیا از خودشون میپرسن نکنه دوباره هوسِ نیکوتین بیاد سراغم؟ اما بعد از 30 روز، کلاً نیکوتین از بدنتون خارج میشه و دیگه هوس نمیکنیدش.

بعضیام از چاق شدن میترسن و فکر میکنن حالا که از سیگار محروم شدن، سراغِ شیرینی‌جات میرن. شاید رنجِ ناشی از ترکِ نیکوتین شبیهِ احساسِ گرسنگی به نظر بیاد، اما اگه خوب دقت کنید، این دوتا رو با هم اشتباه نمیگیرید.ضمناً نباید این دروغو به خودتون بگید که «فقط یه نخِ دیگه» میکشم یا این مدلِ خاصِ سیگار اشکالی نداره. حتی یه پُک هم کافیه تا اعتیادتون به نیکوتین پابرجا بمونه و تلقیناتی که باعث میشه معتادِ سیگار بمونید تأیید بشه.

آزادیِ شما بعد از پایانِ دوره‌ی ترک شروع نمیشه، بلکه درست از لحظه‌ای که آخرین سیگارو دود کنید شروع میشه.سیگار یه ماده‌ی مخدرِ اعتیادآوره و بدونِ گذروندنِ یه دوره‌ی 30 روزه‌ی ترک که نیکوتین آروم آروم از بدنتون خارج بشه، نمیتونید ترکش کنید. اما این دوره اصلاً چیزِ ترسناکی نیست. جالبه بدونید ترس از ترک خودش یه مانع برای ترکه.درمان با جایگزین‌های نیکوتین مبتنی بر این باوره که باید با دوتا چیز جنگید: یکی عادتِ سیگار کشیدن و یکی رنجِ ترکِ نیکوتین. در حالی که سیگار کشیدن درواقع عادت نیست؛ اعتیاده و جایگزین‌ها نمی‌تونن اعتیادو از بین ببرن.

اولین قدم اینه که با این تلقینِ غلط که میگه ترک کردن ریاضت کشیدنه، مقابله کنید. جایگزینهای نیکوتین فقط ‌زمانِ غلبه‌ی نیکوتین بر بدنتون رو طولانی‌تر میکنه.خیلیا به اشتباه فکر میکنن بعد از گذروندنِ دوره‌ی 30 روزه‌ی ترک، تغییرِ بزرگی رو احساس میکنن، یهو چشمشون به دنیا باز میشه و میبینن یه آدمِ غیرِسیگاری‌ان. در حالی که این تصور اصلاً درست نیست.آخرین سیگارتون رو بکشید و دودش رو تا عمقِ وجودتون پایین بدید. از خودتون بپرسید: چی گیرم اومد؟ هیچ چی! وقتی تموم شد، حسِ رهایی و آزادی رو تجربه کنید. شما همین الآن یه غیرِسیگاریِ خوشبختین.

از این به بعد، دیگه نیکوتین به خودیِ خود مشکلی براتون ایجاد نمیکنه، اما بعضی محرک‌های روانی، مثلاً قرار گرفتن توی موقعیت‌هایی که شما رو یادِ سیگار میندازن یا دیدنِ دوستایی که دارن سیگار روشن میکنن، میتونن مشکل‌ساز بشن. حتی با استفاده از روشِ آلِن کار هم، باز 10 درصدِ ترک‌کننده‌ها به خاطرِ همین مسأله دچارِ لغزش میشن. اما شما میتونید بهش غلبه کنید. فکر کردن به سیگار رو برای خودتون ممنوع نکنید. نباید ازش خطِ قرمزدرست کنید، چون باعث میشه بهش بیشتر میل کنید. در عوض، صادقانه به این فکر کنید که سیگار کشیدن چه تأثیرِ منفی‌یی روی آزادی‌تون داره، تا خودتون به این نتیجه برسید که ارزش نداره دوباره خودتون رو آلوده‌ش کنید.

لزومی نداره که از هرکی سیگاریه دوری کنید یا سبکِ زندگی‌تون رو کامل تغییر بدید. چرا؟ چون ترکِ سیگار ریاضت نیست. از اینکه یه آدمِ غیرِسیگاری هستید لذت ببرید. به تصمیم‌تون افتخار کنید و مفهومِ آزادی از سیگار رو با تمامِ وجود حس کنید.

ترکِ سیگار نه ریاضته و نه محدودیت، بلکه عینِ آزادیه. برای اینکه بتونید با قاطعیت سیگار رو ترک کنید و از یه زندگیِ جدید و بدونِ دود لذت ببرید، اولاً باید بر ترسِ غیرمنطقی از ترک غلبه کنید و این عقیده‌ی اشتباه که بدونِ سیگار لذتِ زندگی از بین میره رو کنار بذارید . ثانیاً از دلایلِ واقعیِ وابستگی به سیگار مطلع بشید. قبل از ترکِ سیگار، از خودتون بپرسید مهمترین زمانِ سیگار کشیدن برای من کِیه؟ اکثراً میگن سیگارِ اولِ صبح، چون این سیگار، بعد از یه شب تا صبح که نیکوتین به آدم نرسیده، عطشِ به نیکوتین رو حسابی کم میکنه. بعد از خودتون بپرسید مزخرفترین سیگار در طولِ روز کِیه؟ اکثراً بازم همون جوابو میدن: سیگارِ اولِ صبح. حالا میفهمید که سیگار کشیدن هیچی بهتون نمیده، جز اینکه به اعتیادِ هرچه بیشترتون کمک میکنه

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.