16 علت مه مغزی و 8 درمان خانگی برای آن ها | نسیم سبحان

آیا تابه‌حال به طور مداوم احساس خستگی، حواس‌پرتی و تغییر خلق‌وخوی کرده‌اید؟ اگر این علائم را داشتید ممکن است دچار مه مغزی شده باشید. این عارضه یک علامت است که در نتیجه استرس، تغییرات خواب، مصرف دارو و عوامل دیگر ایجاد می‌شود. این عارضه باعث گیجی، مشکلات حافظه و عدم تمرکز می‌شود. در این مطلب در مورد علائم، دلایل ابتلا، درمان و تشخیص آن صحبت خواهیم کرد. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری از این عارضه داشته باشید حتماً تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

 

 

مه مغزی چیست؟

 

این عارضه به نوبه خود بیماری به شمار نمی‌آید ولی علامت بیماری‌های دیگر است و یک نوع اختلال عملکرد شناختی است که شامل موارد زیر می‌شود:

مشکلات حافظه
وضوح ذهنی پایین
تمرکز پایین
عدم تمرکز
کسانی که دچار این عارضه شده‌اند، آن را همانند حس گیجی، به‌هم‌ریختگی و بی‌قراری توصیف کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند که از نظر ذهنی قوی نیستند، سرعت پردازششان پایین است، بی‌دقت و دچار اختلال حافظه می‌شوند. بعضاً افراد مه مغزی را نوعی فرسایش ذهنی می‌دانند. بسته به‌شدت این عارضه، رفتن به مدرسه و یا سرکار دشوار می‌شود؛ ولی بدانید که این وضعیت همیشگی نیست.

 

 

دلایل ابتلا به مه مغزی چیست؟

 

دلایل متعددی برای ابتلا به این نوع مه وجود دارند. زمانی که منشأ اصلی را پیدا کردید، می‌توانید درمان را شروع کنید. در این بخش به دلایل احتمالی اشاره می‌کنیم:

 

 

اثر استرس بر مه مغزی

 

استرس مزمن باعث افزایش فشارخون، تضعیف سیستم ایمنی و افسردگی می‌شود. استرس همچنین باعث فرسودگی ذهنی می‌شود؛ زمانی که ذهن شما خیلی خسته شود فکر کردن، استدلال آوردن و تمرکز کردن سخت‌تر می‌شود.

 

 

کمبود خواب و ابتلا به مه مغزی

 

طبق تحقیقات انجام شده کمبود خواب عملکرد مغز را مختل می‌کند. حتماً هر شب ۸ الی ۹ ساعت خواب مفید داشته باشید. خواب کم منجر به کاهش تمرکز و عدم توانایی در درست فکرکردن و عاقلانه رفتار کردن می‌شود.

کمبود خواب از دلایل ایجاد مه مغزی

 

 

اختلالات هورمونی

طبق تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸، اختلالات هورمونی نیز ممکن است موجب بیماری مه مغزی شود. میزان هورمون‌های استروژن و پروژسترون در طی بارداری افزایش پیدا می‌کنند. این تغییرات بر حافظه تأثیر می‌گذارد و موجب اختلال شناختی کوتاه‌مدت می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۹، کاهش هورمون استروژن در طی یائسگی باعث فراموشی، کاهش تمرکز و عدم توانایی در درست فکرکردن و عاقلانه رفتار کردن می‌شود.

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه در “16 علت مه مغزی و 8 درمان خانگی برای آن ها | نسیم سبحان

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.