در دنیای امروز مسئله رشد فردی اهمیت زیادی پیدا کرده و بسیاری از انسان‌ها می‌کوشند که مسیر رشد و توسعه را برای خودشان آسان کنند. یکی از راهکارهایی که به ما کمک می‌کند در زندگی خود تحولات مهم به وجود بیاوریم، ایجاد عادت‌های خوب و ارزشمند است. این عادت‌ها در ناخودآگاه ما جای می‌گیرد و همچون ناخدایی توانمند، کشتی وجود ما را به سمت اهداف و آرزوهای گران‌بها هدایت می‌کند. در زمینه عادت، کتاب‌های مختلفی نوشته شده ولی انصافاً کتاب عادت های اتمی (Atomic Habits) همچون نگین ارزشمند در بین کتاب‌های توسعه فردی می‌درخشد. در ادامه این مقاله تصمیم داریم به صورت اجمالی کتاب عادت های اتمی را بررسی کنیم و چند مورد از مهم‌ترین درس‌های یکی از بهترین کتاب های انگیزشی را در کنار هم یاد بگیریم. در صورتی که به توسعه فردی خودتان اهمیت می‌دهید و تمایل دارید با سرعت و آگاهی بیشتری به سمت اهداف خود حرکت کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

 

 

آشنایی با جیمز کلیر، نویسنده کتاب عادت های اتمی

 

جیمز کلیر (James Clear) فعالیت مطبوعاتی و نویسندگی خودش را با وبلاگ‌نویسی آغاز کرد. وی از سال 2012 تاکنون دارد در وبلاگ خودش مطالب گوناگونی در زمینه رشد و توسعه فردی منتشر می‌کند. تمرکز وی روی مباحثی مثل عادت‌ها، مهارت تصمیم گیری و بهبود مستمر است. وی تاکنون 5 میلیون نسخه از کتاب‌های خودش را در سراسر جهان فروخته و امروز می‌توان با جرئت گفت که یکی از پرفروش‌ترین نویسندگان حوزه توسعه فردی به حساب می‌آید. مطالعات و تحقیقات نشان می‌دهد که آثار او به 50 زبان زنده دنیا ترجمه شده و طرفداران زیادی دارد. زمانی که او کتاب عادت های اتمی را منتشر کرد، این کتاب به مدت یک سال در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز و آمازون بود.

وی علاقه خاصی به نوشتن در مورد عادت‌های انسان و تأثیر این عادت‌ها روی زندگی دارد. او بر این باور است که ایجاد عادت‌های خوب می‌تواند زندگی یک انسان را متحول کند. وی در کتاب عادت های اتمی یک راهکار برای ایجاد عادت‌های خوب ارائه می‌دهد. در صورتی که تمایل دارید مقالات و آموزه‌های این نویسنده برتر را مطالعه کنید، کافی است به سایت او مراجعه کنید.

 

 

برخی از مهم‌ترین درس های کتاب عادت های اتمی

 

کتاب عادت های اتمی که برخی مترجمان کشورمان آن را خرده‌ عادت‌ها ترجمه می‌کنند، اهمیت عادت‌های کوچک را به رخ خواننده می‌کشد و به او اعلام می‌کند که مسیر رشد، پیشرفت، عظمت و انسانیت از رهگذر ایجاد عادت‌های خوب و پایبند بودن به آن‌ها می‌گذرد. درست است که برخی عادت‌ها، به ظاهر کوچک و شبیه به اتم هستند ولی چنان قدرتی دارند که می‌توانند انسان را به اوج قدرت برسانند یا باعث سقوط و نابودی او شوند. به عنوان مثال اگر شخصی خودش را به مطالعه روزانه عادت بدهد و هر روز 30 صفحه کتاب بخواند، در عرض یک سال می‌تواند چندین کتاب را مطالعه کند و رنگ و بویی تازه به زندگی خودش ببخشد. در مقابل کسی را تصور کنید که به مصرف سیگار عادت دارد. این فرد پس از چند سال تمام اعضای بدن خودش را به نابودی می‌کشاند و در نهایت دنیا را با افسوس و ناکامی به پایان می‌رساند.

در ادامه این بخش از مقاله می‌خواهیم درس‌های مهمی از کتاب عادت های اتمی را یاد بگیریم و با تکیه بر همین درس‌ها زندگی رویایی خودمان را بسازیم. اگر شما هم در پی تغییر و تحول در زندگی خود هستید، حتماً این درس‌ها را فرابگیرید و در زندگی خود پیاده کنید.

 

 

درس دوم: هم به اهداف توجه کنید و هم سیستم ها را جدی بگیرید

 

جیمز کلیر در کتاب عادت های اتمی از یک سری اصطلاحات برای آسان کردن درک مسئله استفاده می‌شود. دو اصطلاح هدف و سیستم در این کتاب اهمیت زیادی دارد. هدف، همان نتیجه‌ای است که می‌خواهید به آن دست پیدا کنید. به عنوان مثال شما می‌خواهید وزن خود را به حالت ایده‌آل (مثلاً 70 کیلوگرم) برسانید. سیستم، فرآیندی است که شما انتخاب می‌کنید تا به هدف خود دست پیدا کنید. نخوردن غذاهای پرکالری و ورزش روزانه دو سیستمی است که می‌تواند شما را وزن ایده‌آلتان برساند.

جالب است بدانید که افراد معمولاً هدف‌های یکسانی دارند ولی سیستم‌های ان‌ها با هم فرق دارد. به همین خاطر می‌بینیم که یک سری افراد در نهایت به هدف خود می‌رسند و برخی دیگر ناکام می‌مانند. بنابراین اهداف اهمیت چندانی ندارند و چیزی که مهم است، سیستمی که برای رسیدن به هدف به کار می‌گیرید. کلیر در کتاب خود به نکته جالبی اشاره می‌کند:

برندگان و بازندگان اهداف مشترکی دارند فقط سیستم‌های آن‌ها با هم تفاوت دارد. اهداف، شادی‌ها را محدود می‌کنند. شما آن‌ها را وضع می‌کنید که در بازی پیروز شوید اما در واقع، این سیستم‌ها هستند که می‌توانند منجر به ادامه بازی شوند. بنابراین شما به سطح اهداف خود نمی‌رسید بلکه فقط در سطح سیستم‌های خود قرار می‌گیرید.

در دنیای امروز بسیاری از اساتید و بزرگان موفقیت و رشد فردی بر این باور هستند که ما باید روی هدف‌گذاری تمرکز کنیم. این در حالی است که هدف‌گذاری تنها بخش کوچکی از ماجراست. کسانی که دنبال رسیدن به نتیجه مطلوب هستند، باید روی سیستم‌های خود حساسیت به خرج دهند. جیمز کلیر هم در کتاب خود، روی این موضوع تأکید می‌کند و می‌گوید:

اگر به دنبال نتایج بهتر هستید، سعی کنید هدف‌گذاری را کنار بگذارید و ابتدا روی سیستم تمرکز کنید.

 

 

درس سوم: شخصیت مطلوب خود را تصور کنید

 

اگر می‌خواهید در ساخت عادت‌های مثبت و ترک عادت‌های منفی موفق عمل کنید، شخصیت مطلوب و ایده‌آل خود را در نظر بگیرید و برای رسیدن به آن تلاش کنید. شخصیتی را مد نظر بگیرید که به آن افتخار می‌کنید و همواره دوست دارید که به آن نقطه برسید. وقتی این موضوع را سال‌ها به خودتان تلقین کنید و به آن فکر کنید، قطعاً این تفکر در ذهن شما جای می‌گیرید و آن را به عنوان یک حقیقت می‌پذیرد.

این درس از کتاب عادت های اتمی به ما نشان می‌دهد که اگر عادتی که می‌خواهیم در خودمان به وجود بیاوریم، با شخصیت ایده‌آل و مطلوب ما در تعارض باشد قطعاً به آن دست پیدا نمی‌کنیم. همواره شخصیت مطلوب خود را در نظر بگیرید و ببینید که برای تبدیل شدن به آن شخصیت باید چه عادت‌هایی در خودتان پرورش دهید و از چه عادت‌هایی دوری کنید. با این کار شک نکنید که ایجاد یا ترک عادت برای شما آسان‌تر می‌شود. جیمز کلیر هم در کتاب خود روی این موضوع تأکید زیادی دارد:

مؤثرترین و بهترین راه برای تغییر عادت‌ها این است که به جای تمرکز روی اهداف و دستاوردها، روی شخصیتی که می‌خواهید در آینده به آن تبدیل شوید تمرکز کنید.

 

 

درس چهارم: در چهار مرحله عادت های اتمی خوب ایجاد کنید

 

آشکارسازی: ابتدا عادت‌های اتمی خود را آشکار کنید. یک دفترچه بردارید و عادت‌های اتمی خود را یادداشت کنید. سپس عادت‌هایی که می‌خواهید به آن‌ها برسید را بنویسید. با این کار آشکار و مشخص می‌شود که به چه عادت‌هایی نیاز دارید. همچنین از تأثیر محیط غافل نشوید. محیط خود را به گونه‌ای طراحی کنید که همیشه سرنخ‌های عادات خوب جلوی دیدتان باشد.
جذاب کردن: عادت‌های اتمی خود را جذاب کنید. سعی کنید یک رسم انگیزشی برای خودتان بسازید. اگر می‌خواهید عادت جدیدی را در خودتان نهادینه کنید، می‌توانید قبل از آن عادت، کاری را انجام دهید که از آن لذت می‌برید (مثل مطالعه یک شعر زیبا). همچنین با افرادی که عادت مورد نظر شما را در خودشان نهادینه کرده‌اند (مثل ورزش) معاشرت کنید و به جمع‌شان بپیوندید.
ساده ‌سازی: فاصله خود را تا حد امکان با عادت‌های خوبی که مد نظرتان است کم کنید. بدین منظور سعی کنید کاری کنید که رسیدن به آن عادت‌ها برایتان جذاب شود. محیط را برای خودتان مناسب نیست. وقتی محیط مناسب باشد خیلی راحت‌تر می‌شود به سمت عادت‌ها حرکت کرد. سعی کنید تعداد گام‌هایی که میان شما و عادات خوب‌تان وجود دارد را کم کنید. با این کار تحقق عادت، آسان می‌شود.
پاداش دهی: یک قرارداد بنویسید و با خودتان عهد ببیندید که برای رسیدن به عادت‌های مورد نظر به خودتان جایزه بدهید و خودتان را تشویق کنید. با این کار رسیدن به عادت‌های مورد نظر برایتان جذاب می‌شود. همچنین ذهن‌تان به آن عادت علاقمند می‌شود؛ چون می‌داند که اگر آن کار انجام شود، پاداش می‌گیرد.

 

درس پنجم: در چهار مرحله عادت های اتمی بد را از بین ببرید

 

مخفی‌سازی سرنخ‌ها: سعی کنید سرنخ‌هایی که در معرض دید شما قرار دارند و شما را به سمت عادت‌های بد سوق می‌دهند، حذف کنید.
غیرجذاب کردن: سعی کنید عادت‌های بد را برای خودتان غیرجذاب کنید. خودتان را به انجام ندادن آن‌ها تشویق کنید. همچنین می‌توانید نتایج عادت بد را نزد خود برجسته کنید.
دشوارسازی: انجام این عادت‌ها را برای خودتان دشوار کنید و سعی کنید مدتی سراغ عادت‌های منفی نروید. تعداد گام‌هایی که بین شما و عادت بد وجود دارد را افزایش دهید. بدین منظور ابزار تعهد هم کارآمد است.
تبدیل کردن به عامل نارضایتی: می‌توانید برای انجام عادت‌های بد جریمه در نظر بگیرید تا ذهن شما بداند که با کارهای بد تنها دارید به خودتان ضرر می‌زنید. همچنین می‌توانید از یکی از دوستان‌تان بخواهید که به شما تذکر دهد و اجازه ندهد که عادت بد را اجرایی کنید.

 

بهترین ترجمه کتاب عادت های اتمی اثر جیمز کلیر

 

کتاب عادت های اتمی آقای جیمز کلیر به قدری جذاب، اثربخش و عملگرا است که مترجمان زیادی را ترغیب کرد که ترجمه این کتاب ارزشمند را استارت بزنند. به همین خاطر هم امروز ناشرهای مختلفی این کتاب را با ترجمه‌های خوب و خواندنی روانه بازار کرده‌اند. بهترین ترجمه این کتاب از دیدگاه آکادمی نسیم سبحان به نشر نوین تعلق دارد. این ترجمه ارزشمند با دستان توانای آقای هادی بهمنی انجام شده است.

مشخصه بارز و اصلی این ترجمه، روان و کامل بودن آن است. آقای بهمنی تلاش کرده یک متن خواندنی، دلنشین و پرکشش در برابر مخاطب بگذارد تا خواننده کتاب بتوانند منظور نویسنده کتاب را به بهترین و ساده‌ترین شکل ممکن درک کند. خوشبختانه امکان خرید اینترنتی این کتاب هم وجود دارد. برای خرید آن کافی است به وب‌سایت نشر نوین مراجعه کنید.

 

 

برای رسیدن به موفقیت، باید روی عادت های خودتان کار کنید

 

موفقیت هر انسان رابطه عمیق و نزدیکی با شخصیت او دارد. در واقع ما باید ابتدا شخصیت موفق داشته باشیم تا بتوانیم به ثروت و اهدافی که مد نظر داریم برسیم. شخصیت‌ هر انسان را عادت‌های او شکل می‌دهد. بنابراین اگر می‌خواهید یک شخصیت موفق بسازید و سپس به اهداف و آرزوهای خود برسید، باید روی عادت‌های خودتان کار کنید.

جیمز کلیر در کتاب عادت های اتمی تلاش کرده است که شیوه تغییر عادت‌ها را به مخاطب خود آموزش دهد. در صورتی که این مقاله برای شما مفید و آموزنده بود، پیشنهاد می‌شود خلاصه کتاب کلید را بزن را مطالعه کنید. این مقاله هم درس‌ها و نکات بسیار خوبی در مورد تغییر به ما ارائه می‌دهد. آیا تاکنون کتاب عادت های اتمی را مطالعه کرده‌اید؟ مهم‌ترین درسی که از این کتاب گرفته‌اید، چه بوده است؟ چه روش‌های دیگری برای ترک عادت‌های بد و ایجاد عادت‌های خوب می‌شناسید؟ بهترین کتابی که در زمینه تغییر در زندگی مطالعه کرده‌اید، کدام کتاب بوده است؟ لطفاً نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.

 

لطفاً نظرها، پیشنهادها و پاسخ خود را با ما و سایر همراهان آکادمی نسیم سبحان در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.